Dva mjeseca do koncerta

Još se ne zna tko će biti novi bubnjar Foo Fightersa. Jedan od “favorita” objavio da nije taj

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Na svom  Instagram profilu bivši bubnjar Soundgardena i sadašnji Pearl Jama opovrgnuo je pisanje engleskog tabloidaOni koji su čitali biografije Davea Grohla, znali su od prvog dana da smrt Taylora Hawkinsa kojoj se prije nekoliko dana navršilo godinu dana, ma koliko dobar bubnjar bio i ma koliko dobar prijatelj bio, nije kraj Foo Fightersa. Grohl voli ono što radi, uporan je, ponekad i beskompromisan kad je u pitanju stvaranje glazbe. Smrt Hawkinsa je veliki gubitak, ali ne znači i upokojenje Grohlovog benda.


Jedino je veliko pitanje i dalje tko će sjesti za set bubnjeva. Dave Grohl to već sigurno zna jer Foo Fighters već krajem svibnja kreću sa svirkama, uglavnom na američkim velikim festivalima. No ime je još uvijek tajna. Iako se govorilo o više kandidata (Matt Cameron iz Pearl Jam, Atom Willard, sin Rogera Taylora iz Queen, Rufus Tiger, Josh Freese, Travis Barker iz Blink 182, Brad Wilk iz Rage Against The Machine, veteran Omar Hakim, pa i sin Taylora Hawkinsa Shane…), ne zna se tko je zapravo najbliži da postane novim članom Foo Fightersa.


No, sad se zna da prvi dosadašnji favorit Matt Cameron sigurno nije taj. Neki je dan „žuto“ englesko glasilo The Sun objavilo da ima informaciju da će upravo on zauzeti mjesto pokojnog Taylora na predstojećim proljetnim koncertnim datumima, no ubrzo je stigao demanti od samog Camerona.
Na svom  Instagram profilu bivši bubnjar Soundgardena i sadašnji Pearl Jama opovrgnuo je pisanje engleskog tabloida.


„Za vašu informaciju, internetske glasine su lažne, ne pridružujem se Foo Fightersima“ – prekinuo je kratko i jasno Cameron nagađanja da je on taj koji će uskočiti za bubnjeve na predstojećim koncertima Foo Fightersa.


U The Sunu je također navedeno da će tu i tamo za bubnjeve uskakati Atom Willard, osnivač benda Angels & Airwaves, ali i session bubnjar za niz bendova, od Rocket from the Crypt i Social Distortion do Against Me! i The Offspring.


Willard ove glasine za razliku od Camerona nije demantirao, pa možda ima nešto u tome. U svakom slučaju, neće se čekati dugo da se otkrije ova tajna, sve će se znati najkasnije 24.05. kad Foo Fighters sviraju svoj prvi povratnički koncert u amfiteatru Bank Of New Hampshire Pavililion u Gilfordu New Hampshire.