Prolazna stvar

Je li ovo hrvatski odgovor na srbijanski Buč Kesidi? Poslušajte novi singl križevačkih Kids from the sky

T.I.

Foto: Dinko Šimac

Foto: Dinko Šimac

Jednostavne, ali zarazne melodije, „Prolazna stvar“ je dosad najbolja stvar iz kratkog opusa benda i fino balansira između komercijale i alternativnog popaKriževački duo Kids from the sky već su četvrtu godinu na sceni, ali ozbiljnije su se posvetili glazbi tek kad su došli do fakultetskih diploma. Iza sebe imaju jedan mini album “Flashlight” s kraja 2019., ali prošao je prilično nezapaženo.


I dok su na njemu zvučali kao electropop s natruhama stila kakav gaje jedni Twenty One Pilots, što će reći da se tu čuje i hip-hopa prije svega, i pjevali isključivo na engleskom, jučer objavljena nova stvar je vidljiv korak prema ozbiljnijem zvuku. To što je otpjevana na hrvatskom samo je plus i zasigurno otvara put ka široj domaćoj publici.


Jednostavne, ali zarazne melodije, „Prolazna stvar“ je dosad najbolja stvar iz kratkog opusa benda i fino balansira između komercijale i alternativnog popa, i ako naredne stvari budu na ovoj razini Kids from the sky mogli bi postati zanimljiv hrvatski odgovor na glazbu kakvu nude Buč Kesidi, i u Hrvatskoj sve popularnija srbijansku alter-pop senzacija koja je nedavno uspjela u Zagrebu rasprodati pet koncerta zaredom.
“Čini se da ljudi konstantno žive u nekom strahu, no dok shvate da smo vrlo kratko na ovom planetu, strah od novih iskustva nestaje i spremni su na više novih avantura. Konačno, sama pjesma i je poticaj ljudima da se oslobode i iskuse ovaj život.” – kaže Teo Golub, glavni autor, instrumentalist i producent glazbe Kids from the sky.


Od početka bend puno pažnje posvećuje vizualnom identitetu kroz spotove. I za ovaj uradak stvari su odrađene na svjetskoj razini, spot je sniman noću s impresivnim panoramama Zadra i Splita i idealno prati gorsko-slatku melankoličnu atmosferu pjesme. Spot režijski potpisuje dugogodišnji suradnik Kidsa Dinko Šimac.


Pjesma “Prolazna stvar” dostupna je na svim streaming servisima.