Promocija

Ivanka i Mrle s kćeri Evom snimili spot na daljinu

Ivana Kocijan

Estetika spota predstavlja vizualne asocijacije koje se prelijevaju u forme čija simbolika je sloboda i otvorenost novim iskustvima, a u spotu je, poput prave glumice, glavnu ulogu zauzela kći Ivanke i Mrleta, osmogodišnja EvaDamir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević s kćeri Evom tijekom karantene snimili su spot ‘’na daljinu’’ za pjesmu »Seagull«, bez fizičkog prisustva redatelja Romana Grozića koji je na snimanju bio putem Skypea. »Seagull« je nastao u sklopu multimedijalnog projekta Mr. Lee & IvaneSky, unutar projekta »Zvučni karburator« na Silbi, kao rezultat tišine nasuprot frekvenciji »Sailora« koji se sastoji od snimljenih zvukova grada Rijeke. Spot za pjesmu nastao u nesvakidašnjim uvjetima, uz redatelja koji je snimanje odradio iz Samobora, a Ivanka i Mrle iz Velike Gorice.


– Bezuspješno smo po cijeloj kući tražili zelenu tkaninu, plahte, a na kraju smo shvatili da su zidovi u kupaonici zelene boje koje smo na kraju koristili kao chroma key – sjeli smo na wc školjku i počeli snimanje. Cijelo vrijeme snimanja Romano je režirao preko drugog mobitela u Samoboru, na kojem smo bili povezani preko Skypea. Nakon snimanja poslali smo mu materijale koje je on dodatno s montažerom Davorom Klarićem montirao, rekao je Mrle o snimanju čiji su proces zabilježili i u »Making of videu«.


Estetika spota predstavlja vizualne asocijacije koje se prelijevaju u forme čija simbolika je sloboda i otvorenost novim iskustvima, a u spotu je, poput prave glumice, glavnu ulogu zauzela kći Ivanke i Mrleta, osmogodišnja Eva.
– Iako je cijela ova priča s virusom strašna i nadnaravna, iz njezine tišine u jednom kutu sobe nastao je spot. Mi smo jako zadovoljni jer ustvari nigdje nije vidljivo da je to rad koji je nastao u teškim okolnostima, a Romano Grozić je cijeli projekt digao na visoku estetsku razinu o kakvoj smo do sad mogli samo sanjati. Ovo je spot za nagrade koje će, nadamo se, i osvojiti, poručila je Ivanka.


Projekt će biti uživo predstavljen 17. srpnja u Rijeci, ispred Exportdrva. Podsjetimo, sastavni dio cjelokupnog projekta »Sailor« je i zvučni karburator, jedinstveni projekt Damira Martinovića i Ivanke Mazurkijević, nastao uz pomoć suradnika Vanje Travaša, Andreja Škedela, Zdravka Lenca, i Ariane Suše, koji uz pomoć zvuka vode stvara skulpture od soli, a u kojem glazba obavija središnju misiju – materijaliziranje zvuka grada. Projekt je započeo snimanjem zvuka grada s Trsatske gradine pri čemu su snimljeni i obrađeni zvukovi korišteni za kontrolu disperzije, pri čemu nastaje »živa skulptura« od soli – instalacija koja raste i tvori novi prostor pod utjecajem zvuka. Uz prezentaciju izvedbenog projekta ‘’Zvučni karburator’’ te dvije pjesme s albuma »Sailor«, među kojima će biti predstavljen i »Seagull«, Mr.Lee& IvaneSky na video wallu će predstaviti izvedbeni projekt koji je radio arhitektonski dvojac MR2 – Miroslav Rajić i Jurica Račić, nakon čega slijedi trosatni koncert Leta 3.