Wild Loneliness

Indie rock legende Superchunk se vraćaju prvim albumom u četiri godine

T.I.

Foto: Brett Villena/Press promo

Foto: Brett Villena/Press promo

Tim povodom oglasili su se i najavnim singlom „This Night“ čiji tonovi otkrivaju prilično snažni odmak od frenetičnog indie zvuka prošaranog fuziranim gitarama s kojim su se proslavili na početku karijere u ranim 90-im godinamaSuperchunk, indie rock legende iz Chapel Hilla, North Carolina, sljedeći tjedan izdaju novi album „Wild Loneliness“, dvanaesti u karijeri i prvi nakon hvaljenog „What a Time to Be Alive“ iz 2018. godine.


Tim povodom oglasili su se i najavnim singlom „This Night“ čiji tonovi otkrivaju prilično snažni odmak od frenetičnog indie zvuka prošaranog fuziranim gitarama s kojim su se proslavili na početku karijere u ranim 90-im godinama. Danas Superchunk, barem sudeći prema ovoj pjesmi tople atmosfere, baštine sve više pop i americana glazbenog habitusa, pa prilično podsjećaju na glazbu jednih Jayhawksa.


„Kao i veći dio albuma, i ova je pjesma napisana u načinu; gledajmo oko sebe i budimo zahvalni za ono što imamo umjesto da se fokusiramo na ono što su republikanci uzeli od cijele generacije. Ima tu nostalgije, ali prije svega ovo je sagledavanje unatrag i naprijed o glazbi, ljubavi, svakodnevnom životu. Sama pjesma podsjetila me na neke od mojih omiljenih pop bendova poput Camera Obscura“ – objasnio je motivaciju iza pjesama vođa benda Mac McCaughan u priopćenju za medije.
Škotski bend Camera Obscura nije spomenut bez razloga, na pjesmi gostuje kao pozadinski vokal njihova pjevačica  Tracyanne Campbell.


„Wild Loneliness“ izlazi 25. veljače na Merge records.