Regionalni glazbeni fenomen

Hrvatski trio Seine objavio treći album: U prvom planu su digitalni instrumentali

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Album je trenutačno dostupan u CD i digitalnom formatu, a ujesen dolazi i kao vinilno izdanje.Hrvatski trio Seine, jedan od najoriginalnijih i žanrovskih najneuhvatljivijih regionalnih glazbenih fenomena, objavio je treći album »Naizust«. Na izdanju izdanom za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records i francuski Vox Project, trio nam servira jedinstvenu viziju minimalističkog trip-pop misticizma.


Album je trenutačno dostupan u CD i digitalnom formatu, a ujesen dolazi i kao vinilno izdanje. Ako je debitanstki album »Sno sna« (2017.) bio intimni indie punk izljev, a njegov nastavak »22« (2019.) skok u anksiozne i bučne trip-hop vode, treći album Seine karakterizira hrabar zaokret prema minimalističkim aranžmanima, utišanim instrumentalima i misterioznim atmosferama.


Kantautorski format i akustična gitara su prošlost. U prvom planu su digitalni instrumentali prošarani downtempo ritmovima, misterioznim suptilnim sintisajzerima, neobičnim bas linijama, hipnotičkim mikrofonijama, ponegdje i malim gitarskim ukrasima. Srce albuma ostaje eteričan i zavodljiv androgeni glas koji otvoreno koketira s pop pjevanjem i krade vašu pažnju.
Akustični zvukovi vibrirajućih membrana bubnja na momente se uzbudljivo spajaju s paletom sintetičkih zvukova unaprijed programiranih beatova, dok milujuće vokalne harmonije lagano lebde iznad enigmatičnih melodija. »Naizust« predstavlja uvjerljiv odgovor na aktualne trendove dosadne reciklaže starih formata i opće nostalgije koja prožima regionalno i globalno glazbeno stvaralaštvo.