hrvatski dub pioniri

PDV Records reizdaje album upokojenog Radikal Dub Kolektiva u digitalnom izdanju

T.I.

Radikal Dub Kolektiv (RDK) osnovan je u svibnju 2002., a prestao je s radom u lipnju 2010. godine. Nastali su nakon raspada Abrakha-Dub-R, prvog benda koji je radio autorski dub/reggae na ovim prostorimaDanas je digitalno (re)izdan prvi istoimeni album zagrebačkog dub sastava Radikal Dub Kolektiv na PDV Records etiketi. Izdanje je dostupno putem Bandcamp profila PDV Recordsa, digitalnih platformi i webshopu.


Radikal Dub Kolektiv (RDK) osnovan je u svibnju 2002., a prestao je s radom u lipnju 2010. godine. Nastali su nakon raspada Abrakha-Dub-R, prvog benda koji je radio autorski dub/reggae na ovim prostorima.


Istoimeni prvijenac je prvi domaći dub album, sa ska, punkrock i trance utjecajima. Originalno je  objavljen 2004. kao CD u izdanju Zvuka Močvare, Kingstona i Humanita Nove. Reizdan je 2008. kao LP/MC, uz posebnu posvetu Domagoju Šeksu, tragično preminulom članu benda. Ovom prilikom objavljen je prvi put u digitalnom formatu.
Osim albuma reizdan je i singl  „Rajčice Dub“, hit koji se zadržao 14 tjedana na “Ceneru”, domaćoj Top ljestvici Radia 101, kao prvi domaći dub 7″ singl (Kingston), sa jungle remiksom na B strani. Originalno izdan 2005. doživio je i svoje premijerno izdanje u digitalnom formatu kojeg prati limitirana serija na 7″ vinilu.


Oba izdanja popraćena su i novom serijom kratkih majica s logom benda koje se mogu naručiti online ili kupiti u PDV Records dućanu ploča (Međimurska 21, Zagreb, na katu iznad cafe bara/kluba Pločnik).