Najava albuma

Greta Van Fleet u novom spotu odaju počast glam rocku ludih sedamdesetih

T.I.

Foto: Greta Van Fleet Facebook

Foto: Greta Van Fleet Facebook

„Heat Above“ je lagana glam rock stvar i isto je takav spot, kao nekakva glazbeno vizualna kombinacija ekstravagancije ranog Eltona Johna, Queena i Ziggy Stardust ikonografije Davida BowieaHeat Above“ teatralna je, rječita i senzacionalna. To je san u oblacima, trenutak spokoja usred oluje. Tematski, mi smo mrtva točka u kultu nebesa, nadrealni, čudni i slobodni.“ Ovim su psihodeličnim mislima u izjavi svoj novi video za novi singl opisali Greta Van Fleet koje mnogi zovu spasiteljima rock’n’rolla, a neki tek pukim oponašateljima Led Zeppelina, što zbog glazbe, što zbog glasa Josha Kiszke, napadno sličnog onom mladog Roberta Planta.


Čini se da su se i sami umorili od (opravdanih) usporedbi pa su na novim stvarima napravili odmak, na ovoj novoj „Heat Above“ najveći dosad.


Za ono što u svojoj izjavi kažu da su pjesma i spot teatralni i senzacionalni, slažemo se, ali i dodajemo novi set izvođača iz ludih sedamdesetih za usporedbu. „Heat Above“ je lagana glam rock stvar i isto je takav spot, kao nekakva glazbeno vizualna kombinacija ekstravagancije ranog Eltona Johna, Queena i Ziggy Stardust ikonografije Davida Bowiea. I dalje zakopani duboko u prošlost, Greta Van Fleet se opiru svim trenutnim trendovima, što će reći da zvuče tako poznato, a zapravo prilično svježe.
Ovo je već treća stvar u posljednja dva mjeseca kojom zagrijavaju atmosferu pred izlazak novog albuma „The Battle at Garden’s Gate“ koji će se na tržištu naći 16. travnja. Da ih publika nije zaboravila i da prihvaća odmicanje od sjene Led Zeppelina, u prilog govori i podatak da je prvi singl “My Way, Soon” prošli mjesec došao do vrha Mainstream Rock liste singlova na Billboardu.