"Strange Game"

Frontmen Stonesa Mick Jagger vraća se solo pjesmom za seriju u kojoj glumi i Rade Šerbedžija

Ivana Kocijan

Foto: UNIVERSAL MUSIC

Foto: UNIVERSAL MUSIC

Uvodna skladba iščekivane serije »Slow Horses« koja prati odbačene britanske obavještajne agente.Britanska glazbena legenda, 78-godišnji Mick Jagger se vratio se na solističku scenu novom pjesmom. U suradnji s nagrađivanim britanskim filmskim skladateljem Danielom Pembertonom, višestruko nominiranim za Oscara, napisao je, snimio i izveo pjesmu za uvodnu špicu dugoiščekivane serije »Slow Horses«. Riječ je o adaptaciji hvaljenih knjiga Micka Herrona s dobitnikom Oscara Garyjem Oldmanom u glavnoj ulozi. Serija prati grupu odbačenih britanskih obavještajnih agenata koji su se našli u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova. Oldman glumi Jacksona Lamba, briljantnog, ali razdražljivog vođu špijuna koji mora platiti za pogreške koje radi pri završetku karijere, a u seriji glume i Kristen Scott Thomas, Jonathan Pryce, Olivia Cook, Jack Lowden i Rade Šerbedžija.


Kako se navodi u priopćenju za medije, atmosferična i zarazna naslovna pjesma »Strange Game« obuhvaća mračnu i buntovnu premisu serije te nadrealni svijet špijunaže iz kojeg glavni likovi bivaju izbačeni. Upotpunjena Jaggerovim moćnim i jezivim vokalom, dirljiva, a ćudljiva melodija naglašava priču o žudnji za »povratak u svijet špijunaže s velikim igračima«. Jagger i Pemberton stvorili su pjesmu za koju se već očekuje da će postati jedna od nezaboravnih uvodnih špica.


Ususret objavi singla i premijeri serije, Daniel Peberton izjavio je kako smatra da su uspjeli stvoriti nevjerojatnu originalnu tematsku pjesmu te da jedva čeka da je čuje ostatak svijeta. Redatelj James Hwes nadodao je kako su, prema njegovom mišljenju, Mickovi tekstovi i izvedba potpuno zaokružili raspoloženje serije.
Daniel Pemberton prošle je godine bio nominiran za Oscara za svoj rad s pjevačicom Celeste na pjesmi »Hear My Voice«, a nedavno je ostvario nominaciju i za nagradu BAFTA, zahvaljujući radu na glazbi za film »Being The Ricardos«. Najpoznatiji je kao filmski skladatelj, a radio je na velikim filmovima kao što su »Spider-Man: Into The Spider-Verse«, »The Trial Of The Chicago 7«, »Oceans 8« i »Yesterday«.


U međuvremenu, Jaggerov bend The Rolling Stones je uz objavu snimki »It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It)/Rip This Joint (Live at the El Mocambo 1977)« najavio izdanje »Live At The El Mocambo«.


Čuvene tajne koncerte legendarna rock grupa održala je 4. i 5. ožujka 1977. godine u Torontu, a s ukupno 23 pjesme konačno će biti dostupni i u digitalnoj verziji i u nekoliko fizičkih izdanja. Kako bi fanovi mogli uživati u najkvalitetnijem zvuku, za novi mix zadužen je Bob Clearmountain.