Jedini hrvatski rock mesija

FOTO Bare i Majke u Exportdrvo donijeli beskompromisnu energiju rock ‘n’ rolla i zloslutne lirike

Claudia Bošković

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Goran Bare je i ovaj put ostavio je svoju dušu na pozorniciNi prolom oblaka u petak navečer nije spriječio hordu obožavatelja da pohrli u koncertni prostor Exportdrva, u kojemu su pozornicu zauzeli legendarni Goran Bare i Majke, rock institucija koja na sceni svoj status brani preko tri desetljeća.


Spoj sirove energije rock ‘n’ rolla, zloslutne i mračne lirike – u svojoj najautentičnijoj izvedbi na pozornici može iznijeti samo Goran Bare, koji diše, ali i krvari taj svoj, Baretov blues.


Foto galerija: Bare i Majke u Exportdrvu Foto: Ana Križanec


Uvertiru u koncertnu noć označila je „Rođen za suze“ s istoimenog albuma s kojom bend u posljednje vrijeme često otvara koncerte. Prvi dio koncerta upravo i jest bio rezerviran za pjesme koje su publiku bacile u svojevrsni trans, dok je u drugom dijelu atmosfera posve kulminirala uz „Budi ponosan“, „Mene ne zanima“, „A ti još plačeš“, „Ja sam budućnost“, „Teške boje“.
Rock ‘n’ roll vremeplovom kroz recentnije pjesme i starije klasike, koji čine impozantni opus benda, doimalo se kao da je sastav otvorio portal u jedno prijašnje vrijeme, a zasigurno jedan od posebnijih trenutaka večeri jest bila vrlo snažna interpretacija „Mršavog psa“.


Ogoljeni tekstovi prožeti paklenom vrstom boli, ali i snažnom porukom cjeloživotne bitke za odobravanjem i afirmacijom, upravo jesu sastavni dio prepoznatljivog i autentičnog potpisa koji su Bare i Majke ostavili u glazbenoj povijesti Hrvatske, a svevremenski stihovi antologijskih rock himni okupljaju i povezuju generacije i generacije slušatelja.


Suvereno vladajući pozornicom, ali i pokazujući svoju ranjivu stranu, jedini hrvatski rock mesija pokazuje da je i on samo jedan od nas, čovjek od krvi i mesa.


Beskompromisno, s iskrenim emocijama, ali i još većom boli, bez ikakvih pretvaranja, Goran Bare i ovaj put ostavio je svoju dušu na pozornici.