Peto izdanje

Empeduja PUNK festival: Kantrida u znaku sjajne glazbe i važnih društvenih poruka

Portal Novi list

FKK 2020

FKK 2020

Festival koji je u svojim dvama danima na Biviju obišlo gotovo tisuću poklonika žestokog punk ritma zaista je još jednom i više nego opravdao očekivanja“Ljudi nas cijene, dolaze iz svih hrvatskih gradova, dolaze iz susjednih država jer lokacija je super i takvih lokacija za ovakve festivale baš i nema previše, govorio je Andrej Vučinić Škot, alfa i omega Empeduja PUNK festivala, uoči početka njegovog petog izdanja na plaži Bivio na Kantridi. Da je Škot dobro znao što govori moglo se jako dobro vidjeti u minulim dvama danima, kada su pankeri svih generacija okupirali Bivio na po svemu jedinstvenom festivalu, kojemu je ove godine misao vodilja bila borba protiv rastućega rasizma u svim porama društva”, priopćili su organizatori.


“Festival koji je u svojim dvama danima na Biviju obišlo gotovo tisuću poklonika žestokog punk ritma zaista je još jednom i više nego opravdao očekivanja, dokazavši da polako izrasta u itekako mjerodavno glazbeno okupljanje koje, nastavi li se razvijati na ovakav način, definitivno ima priliku postati jedan od zaštitnih znakova i Kantride i projekta Kantrida FKK, ali i čitave riječke ljetne scene.


FKK 2020

FKK 2020


Čast da peti Empeduja PUNK festival zaključe pripala je veteranima hrvatskog punka, zadarskoj Alergiji, a osim njih gledatelji su još u jedinstvenom okruženju i na bini postavljenoj u neposrednoj blizini mora još mogli pogledati i poslušati zagrebački CC i Besni pacov, sjajne Opatijce iz banda Finta De Mona, riječki Bible Thrower i Last Baraž, te varaždinski Gemišt i pulski Immobile.


FKK 2020

FKK 2020
Poseban gost ovogodišnjeg festivala bio je Nenad Marjanović dr. Fric, basist nekada kultnih pulskih Idijota je uoči početka prvog dana festivala predstavio svoju novu knjigu „Topnički dnevnici“, jedinstvenu po tome što je tijekom prvog vala korona krize u Hrvatskoj napisana u potpunosti na mobitelu.


FKK 2020

FKK 2020


Peti Empeduja PUNK festival dio je projekta Kantrida Euorpski kvart kulture FKK 2020, organizator kojega je tvrtka Novi turizam d.o.o. Festival je organiziran u skladu sa svim uredbama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a što se tiču sprječavanja širenja zaraze bolešću COVID-19.


FKK 2020

FKK 2020


 Projekt Kantrida FKK 2020 nastavlja se u svom dobro uhodanom ritmu pa događaja na plažama Kantride ove godine definitivno ne nedostaje. Program ide dalje već ovoga utorka, 11. kolovoza, kada će na Morskom prascu, a u okviru Štikle, festivala jazz i eksperimentalne glazbe, nastupiti kvartet Ipavec-Majstorović”, navodi se u priopćenju.