Neobična suradnja

Elton John objavio da je radio “nešto” s Metallicom za vrijeme lockdowna

T.I.

Foto: Instagram Lars Ulrich

Foto: Instagram Lars Ulrich

U kontekstu ove priče treba spomenuti riječi Miley Cyrus koja je objavila da radi na albumu s obradama Metallice. Među ostalim suradnicima, upravo je Elton John najavljen da će odsvirati klavirsku dionicu hita Metallice „Nothing Else Matters“Elton John ima dugu tradiciju uspješnih dueta započetu još tamo davne 1976. velikim hitom „Don’t Go Breaking My Heart“ koji je otpjevao s Kiki Dee. Početkom 90-ih snimio je i album dueta koji su uključivali suradnje s žanrovski šarenom niskom zvijezda od Little Richarda i Leonarda Cohena, preko Georgea Micheala do k.d. lang i PM Down. Pamtimo i nastup sa Eminemom, no ono što je dao naslutiti ovih dana ipak će biti upisano kao najneobičnija suradnja velikog britanskog glazbenika u 50 godina dugoj karijeri.


Naime, Elton John je objavio da radi “nešto”, ni manje, ni više, nego s Metallicom.


Vijest je stigla nenadano, za vrijeme intrevjua s pjevačem SG Lewisom u Apple Music Showu „Rocket Hour“ kojeg vodi Elton John.
„Baš sam napravio nešto s Metallicom za vrijeme lockdowna“ – rekao je Elton John za vrijeme emisije.


„Nisam radio ništa baš svoje, ali sam radio neke krasne stvari s drugim ljudima. Tako da, dat ću ti svoj mail, napiši mi poruku, spojit ćemo se i napraviti nešto, OK?“ – objasnio je kako to ide kad stupa u kontakt s ljudima iz branše željnih zajedničke suradnje.


U kontekstu ove priče treba spomenuti riječi Miley Cyrus koja je krajem prošle godine objavila da radi na albumu s obradama Metallice. Među ostalim suradnicima, upravo je Elton John najavljen da će odsvirati klavirsku dionicu hita Metallice „Nothing Else Matters“ iz 1991. godine.


Suradnja Eltona Johna i Metallice nije došla niotkud, postoji dugotrajno uzajamno poštovanje koje najbolje ilustrira fotografija s Instagram profila bubnjara Metallice Larsa Urlicha, na kojoj je uz njega Elton i Urlichova supruga Jessica Miller u backstageu koncerta Metallice i Simfonijskog orkestra iz San Francisca.


Tom prilikom Ulrich nije krio sklonost Eltonu Johnu riječima da je počašćen društvom jednog od najvećih autora i zabavljača ikad.