Suvenir Micka Fleetwooda

Drvena “muda” s omota znamenitog albuma Fleetwood Maca postigla basnoslovnu cijenu

T.I.

Na aukciji se našlo stotine sitnica i krupnijih stvari, od scenske odjeće do instrumenata, koje su pripadale nedavno preminuloj Christine McVie,  Micku Fleetwoodu i Johnu McVieuRock memorabilija zna postići nevjerojatne cijene ako se te stvari mogu dovesti u vezu s nekim važnim glazbenicima, događajima, važnim izdanjima…Gitare i ostali instrumenti su najočitiji izbor uvijek na cijeni i u posljednje vrijeme postižu sve luđe cijene – ove godine je Fender Mustang koji je Kurt Cobain držao u spotu za „Smell Like A Teen Spirit“ prodan za vrtoglavih 4,5 milijuna dolara – ali, ima i bizarnih slučajeva perifernih stvari smještene u pravo vrijeme na pravo mjesto, za koje su bogati fanovi spremni jako odriješiti kesu.


Najnoviji slučaj su drvene loptice (ili simbolički „muda“), koje su postala besmrtne putem omota legendarnog albuma Fleetwood Maca “Romours”, Mick Fleetwood je uslikan kako ih nosi na za to primjerenom mjestu, međunožju.


Drvena “muda” su tek dio izobilja suvenira Fleetwood Maca koji su se našli prošli vikend na aukciji putem Julien’s Auctions u Beverly Hillsu, prilično prigodno jer je članica Fleetwood Maca Christine McVie preminula 30. studenoga. Na aukciji se našlo stotine sitnica i krupnijih stvari, od scenske odjeće do instrumenata, koje su pripadale njoj,  Micku Fleetwoodu i Johnu McVieu.
Ipak, drvena „muda“ Micka Fleetwooda izdvajamo jer su s obzirom na (minorno) značenje, postigla prilično nevjerojatnu cijenu od 128 tisuća dolara.


Tim više nevjerojatnu, što je druga stvar u sličnoj „klasi“, haljina koju McVie nosi na omotu spomenutog “Rumours” albuma, samo na poleđini, postigla cijenu od „tek“ 56.250 dolara.