Kultni indie band

Dobra najava za zagrebački nastup: Placebo objavili prvu pjesmu nakon pet godina i spremaju album

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Sasvim u njihovoj prepoznatljivoj glazbenoj maniri, energičnog gitarskog indie popa s nepogrešivo unikatnim vokalom Briana Molka, singl „Beautiful James“ podsjeća na njihove najbolje daneBritanski indie rock bend Placebo, česti zagrebački gosti (nastupaju ponovno 27. lipnja naredne godine na Šalati), objavili su danas prvu pjesmu nakon pet godina pauze, a najavljen je i novi album, prvi nakon sad već davne 2013. godine.


Sasvim u njihovoj prepoznatljivoj glazbenoj maniri, energičnog gitarskog indie popa s nepogrešivo unikatnim vokalom Briana Molka, singl „Beautiful James“ podsjeća na njihove najbolje dane, ili možda najbolji dani s novim albumom  za bend osnovan 1994. godine tek dolaze, tko će ga znati.


Prema objavi benda, „Beautiful James“ je proslava neheteronormativne ljubavi, a nastala je na nekonvencionalan način. Tijekom razdoblja nesanice, pjevač/gitarist Brian Molko i basist Stefan Olsdal najprije su osjetili vibraciju kroz slike i naslov pjesme, a zatim počeli raditi na glazbi.
Iako u stihova nema ništa eksplicitno, Brian Molko misli da će izazvati reakcije.


„Ako pjesma iritira staromodne ili uštogljene, baš mi je drago zbog toga“ – kaže frontmen Placeba.


Činjenica da Placebo rade na novoj glazbi i da će naredne godine izdati novi album, dobra je vijest pred zagrebački koncert. Naime, Placebo su najavljeni za Zagreb i 2020. i ove godine, no pandemija nije dozvolila da se održe. Sreća je u nesreći što bi koncert naredne godine možda mogao biti i promocija novog albuma Placeba.