Debbie Harry nazvala Vana Morrisona luđakom, ministar zdravstva njegovu pjesmu „No More Lockdown“ ocijenio opasnom

P. N.

Foto: Reuters

Foto: ReutersCOVID-19 ne samo da je prisilno distancirao ljude u fizičkom smislu, već ih je i politički podijelio. Većina se slaže s činjenicom da je virus opasan i nepredvidljiv, no i dalje postoje oni koji cijelu stvar ismijavaju i proglašavaju je velikom zavjerom. Ima ih i na glazbenoj sceni. Debbie Harry iz The Blondie je svog kolegu Vana Morrisona ovih dana okarakterizirala ludim zbog njegovog stava naspram pandemije i mjera koje su uvele vlade širom svijeta, a koje Morrison smatra zavjerom protiv glazbene industrije.


Doduše, Harry je rekla da i dalje misli kako je Morrison glazbeni genij, ali u ovom slučaju je potpuni luđak.


“Mislim, on ima povijest vrlo čudnog ponašanja pa me to ne čudi previše. I na kraju dana, svatko ima pravo na svoje mišljenje.“ – komentirala je za NME jednog od rijetkih poznatih glazbenika na sceni koji se opiru mjerama za zaustavljanje širenja virusa.
„Što se pak zavjere tiče, uh…, ako je ovo zavjera onda ju je smislio najveći genij na svijetu. Takva razmišljanja su suluda, totalno suluda“ – zaključila je legendarna pjevačica svoje mišljenje o starom Vanu.


A „Van The Man“ tvrdoglavo tupi po svojem. Ne samo da nije otkazao koncerte u Velikoj Britaniji zakazane za kraj godine već je snimio i protestnu pjesmu u kojima napada znanstvenike da izvrću činjenice i lažu, a zbog lockdowna vladu nazvao fašističkim zlostavljačima koja želi porobiti ljude.


Zbog toga ga je ovih dana napao i ministar zdravstva Sjeverne Irske Robin Swann, nazvavši njegovu pjesmu „No More Lockdown“ opasnom i dodavši da je od tako velikog umjetnika očekivao više razuma.