Riječka udruga u prosincu organizira niz događanja

BOGAT PROGRAM LP Rock “praši” dalje, a evo što sve čeka posjetitelje

Mira Jelačin Mikuličić

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Unatoč lošem okruženju što ga je prouzročila pandemija i zbog toga odluci o odgodi njihovih druženja, LP Rock ipak se organizirao i najavio niz događanja u prosincu. Bit će tu svega - koncerata, druženja, izložbi... Prvo je događanje na rasporedu u petakLP Rock je predobra stvar da bismo dozvolili da se ugasi, unatoč koroni i »predviđanjima« nekih, poručio je svim svojim članovima i fanovima predsjednik udruge LP Rock Darko Tolja i nastavio:


– Ima nas dovoljno »starih«, a sada i »novih mlađih« kojima se sviđa ovakav način provođenja slobodnog vremena.
»Nitko nije toliko star kao oni koji su nadživjeli entuzijazam.« – riječi su američkog pisca i filozofa Henryja Davida Thoreaua kojima je Tolja pozvao na revival.


Unatoč lošem okruženju što ga je uzrokovala pandemija i zbog toga odluci o odgodi njihovih druženja, LP Rock ipak se organizirao i najavio niz događanja u prosincu. Bit će tu svega – koncerata, druženja, izložbi…
Kalendar zbivanja je sljedeći: u petak 3. prosinca bit će održan koncert grupe Whiteheads na Trgu Šišmiš, s početkom u 20 sati; u četvrtak 9. prosinca organiziraju druženje na Botelu Marina u 20 sati; u petak 10. prosinca je drugi koncert Whiteheadsa ispred kafića RI, s početkom u 20:30; u četvrtak 16. prosinca je koncert udruge LP Rock u Art-kvartu Benčić od 18 do 21 sat; i na koncu u utorak 21. prosinca otvorenje izložbe fotografija Ante Škrobonje u Muzeju Grada Rijeke u 18 sati.


Posebna poslastica


Energični Whiteheadsi uspjeli su u ovim čudnim vremenima dovršiti i snimiti svoj prvi album. Koncertom koji će održati ovog petka promovirat će kompozicije s tog albuma uz svoje već poznate rock covere iz 60-ih i 70-ih. Ulaz je slobodan i to bez posebnih epidemioloških mjera. Posebna poslastica predviđena je za prisutne članove udruge (koji moraju imati sa sobom članske iskaznice) – svi će besplatno dobiti CD Whiteheadsa. To je zajednički dar benda i udruge najvjernijim pratiteljima njihovih događanja. LP Rock najavljuje i još poneko iznenađenje. Drugi koncert Whiteheadsa 10. prosinca prilika je za »ponavljanje gradiva« i guštanje u iskonskom rokenrolu. Ulaz je slobodan bez epidemioloških mjera.


Nakon dugo vremena i dosta problema, LP-jevci će imati priliku ponovo se sastati u svom domu na Marini gdje su toliko puta zajedno proveli prekrasne trenutke uz muziku koja uvijek oduševljava. U četvrtak 9. prosinca nastupit će dva benda – stari Kristali i novi DDaisy, mlađi bend s izvrsnom pjevačicom i nešto drukčijim, ali vrlo poznatim repertoarom. Trenutačne mjere kojih se svi koji dođu moraju pridržavati u zatvorenom prostoru su sljedeće: pristup imaju članovi s COVID-potvrdama ili važećim testom, postavljeni su stolovi sa sjedećim mjestima do najviše 100 ljudi, ples je moguć u manjoj mjeri samo oko stolova.


Za svačiji ukus


U sklopu Adventa u otvorenom prostoru »Benčića« LP Rock udruge predstavljat će tri benda – Kristali, DDaisy i Midnight Band. Ulaz je slobodan uz COVID-potvrdu ili važeći test, kroz voltu s glavne ceste (Krešimirova ulica). Tamo nitko ne brani plesati!


Otvorenje izložbe fotografija Anta Škrobonje, dobitnika Nagrade za životno djelo Grada Rijeke, u Muzeju Grada Rijeke je 21. prosinca. Izložba nosi naziv »Moji LP Rock svjetlopisi (2015. – 2020.)« i pokazuje dio materijala koje je Ante vrijedno snimao tijekom šest godina druženja članova udruge LP Rock. Izložba će biti otvorena do 11. siječnja 2022.


Uz izložbu slika zabavljat će Vinko Sluga svojim izvrsnim izvedbama Shadowsa i mnogih drugih. Taj dan ulaz je slobodan i, kao svugdje u zatvorenim prostorima, uz COVID-potvrdu ili važeći test.


Nakon debele stanke bez događanja, čini se da sada LP Rock ima dosta toga za svačiji ukus.


– Neka nam ovi događaji u prosincu budu okidač za buđenje zaspale energije koja u nama još tinja! To možemo ostvariti samo svi zajedno! – kazao je Darko Tolja.