Škotski rokeri

Biffy Clyro sjajnim pop/prog rock singlom „Unknown Male 1“ najavili novi album

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Ova objava je prilično iznenađenje s obzirom da su zadnje dugosvirajuće djelo izdali prije točno godinu dana i da u današnjem svijetu glazbe više nije uobičajeno izdavati albume svake godineNakon što su kao headlineri na nedavno  održanom Reading/Leeds festivalu pobrali hvalospjeve za nastup pred sto tisuća gledatelja, Biffy Clyro su objavili novi projekt, odnosno novi album  „The Myth Of The Happily Ever After“ s 11 pjesama.


Ova objava je prilično iznenađenje s obzirom da su zadnje dugosvirajuće djelo izdali prije točno godinu dana i da u današnjem svijetu glazbe više nije uobičajeno izdavati albume svake godine.


Treba napomenuti da je prošli album „A Celebration of Endings“ zasjeo ne prvo mjesto britanskih albuma i da su nakon godina osporavanja i oprečnih mišljenja ovi škotski rokeri dočekali konsenzus kritičara: „A Celebration of Endings“ je zaradio unisone pohvale kritike.
“Ovaj album je istinsko putovanje, sudar svake misli i emocije koje smo imali u posljednjih 18 mjeseci. A Celebration of Endings je bio demonstracija naše čvrstine, ali na ovoj ploči  smo se pomirili s  ranjivošću nas kao benda i kao osoba u ovom uvrnutom razdoblju naših života“ – rekao je u izjavi za medije karizmatični istetovirani frontmen Simon Neill.


Možda su na novom albumu krenuli putem introspekcije, no to – sudeći po prvom singlu „Unknown Male 1“ nije utjecalo na kreativnost. U neobičnom i neodoljivom miksu pop glazbe i progresivnog rocka koji u uvodu podsjeća na jedne Coldplay i kasnije utone u progresivni rock što po tonu i arhitekturi pjesme podsjeća na očite uzore King Crimson, Biffy Clyro se prikazuju u punoj formi i naponu snage.


Album „The Myth Of The Happily Ever After“ izlazi 22. listopada.