Škotski rokeri u akciji

Belle & Sebastian, The Proclaimers, Mogwai…, snimaju humanitarni album za nezaposlene „roudije“

P. N.

Foto: Bandcamp

Foto: Bandcamp

Mi i dalje možemo preko streamova raditi koncerte i online prodavati nosače zvuka, ali roudiji nemaju kako zaraditi za život – rekao je za BBC pokretač akcije Rod Jones iz grupe IdlewildNeki od najvećih škotskih bendova udružili su se kako bi prikupili novac za svoju koncertnu tehničku pratnju, roudije, koji su ostali bez posla i prihoda tijekom pandemije.


Belle & Sebastian, The Proclaimers, Idlewild, Mogwai, Twin Atlantic i KT Tunstall  su neki od izvođača koji će snimiti album obrada „Whole Lotta Roadies“ čiji će prihod ići ljudima koji ih kao tehničko osoblje prate na turnejama.


Fanovima će biti prepušteno da odaberu koju će tko pjesmu iz diskografije uključenih bendova međusobno obrađivati.
„Pandemija je bacila na koljena koncertnu glazbenu industriju i nema naznaka da će se to uskoro promijeniti. Nažalost, Vlada je u svojoj pomoći previdjela tehničko osoblje na koncertima. Mi i dalje možemo preko streamova raditi koncerte i online prodavati nosače zvuka, ali roudiji nemaju kako zaraditi za život“ – rekao je za BBC pokretač akcije Rod Jones iz grupe Idlewild.


Nadaju se da će album biti zgotovljen za nekoliko tjedana, nakon čega će biti dostupan u digitalnom obliku po cijeni od 10 funti.