Iz Splita grada

Banana zvuk sakupili zanimljive suradnje u novi reggae/hip hop album “Roba”

T.I.

Zvuk albuma logičan je odraz glazbenog backgrounda dvojice autora; dovoljno je reći da je Ivan Yuri Jurić frontmen splitskog crossover rock/rap/reggae benda St!llness, a Luka Barbić iz svima dobro znanih TBFKolekcija autorskih pjesama dua Banana zvuk snimljena kroz posljednjih par godina, prožeta gostovanjima poznatih glazbenika, sakupljena je na na jedno mjesto i objavljena kao album za Aquarius Records.


Iza naziva „Roba“ skriva se osam pjesama u jedinstvenoj mješavini reggaea i hip-hopa. Ovakav pravac zapravo je logičan odraz glazbenog backgrounda dvojice autora u Banana zvuku; dovoljno je reći da je Ivan Yuri Jurić frontmen splitskog crossover rock/rap/reggae benda St!llness, a Luka Barbić iz svima dobro znanih TBF.


“Robu” prigodno otvara naslovna pjesma u kojoj su ugostili Dedduha iz crnogorskog hip hop dua Who See, a Ivan Yuri Jurić uspješno ostvaruje verbalnu sinergiju sa Sassjom u singlu “Kafa”. Luka Barbić vješto je složio glazbene podloge za gostovanja s Kandžijom (“OPG”) i splitskim kolegom iz TBF-a Alejuandrom Buendijom (“Pisma slobode”).
Luka i Yuri u pratnji MC Popaya, Chakke & Žana sredinom albuma serviraju “Legaliziraj”, do sad neotkriveni potencijal s albuma, a “Roba” utvrđuje svoju kvalitetu s Banana Zvuk klasicima “Samo ljubav” i “Ladovina”. Album zatvara interpretacija Rade Šerbedžije Ujevićeve pjesme “Pobratimstvo lica u svemiru”, koju su Banana Zvuk provukli kroz remix i time joj dali novo zvučno uprizorenje.


Zasad album „Roba“ nije nabavljiv u fizičkim formatima, ali je dostupan na svim striming glazbenim servisima.