Riječki bend

Atmospheric pjesmom “Ja sam tvoje nevrijeme” kreće u novu glazbenu priču

Portal Novi list

Kreirali su zvuk nabijen atmosferom i ritmom, ostajući i dalje vrlo radiofoničniNovo izdanje riječkog Atmospherica ‘Ja sam tvoje nevrijeme’ otvara novu glazbenu priču i donosi iskorak u njihovom zvuku kojim su zakoračili u stvaranje svog šestog studijskog albuma.


Kreirali su zvuk nabijen atmosferom i ritmom, ostajući i dalje vrlo radiofonični.

‘Ja sam tvoje nevrijeme’ gradi se postepeno upotrebom efekta te polagano nestaje sa zvukom kišnih kapi. Pjesma je odmak od njihovih dosadašnjih radova, ali i dalje zadržava prepoznatljiv stil Atmospherica.


Kao i prethodne, i ovu je napisao, skladao i aranžirao Lado Bartoniček, a izvodi je zajedno s Martinom Majerle. Iako u formi kraći, Ladini stihovi slikoviti su i evokativni, idealno uklopljeni u elektronikom oblikovanu zvučni kulisu.


Spot za pjesmu ‘Ja sam tvoje nevrijeme’ osmislila je i montirala riječka likovna umjetnica Jasmina Štefović, i realizirala tehnikom digitalnog slikanja na grafičkom tabletu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Atmospheric (@atmosphericband)Likovno je oblikovan u kombinaciji apstraktnih i figurativnih elemenata koji se u nekim dijelovima spajaju s video snimkom gdje zvukovi i ritam glazbe poprimaju neobičnu, ali i bezvremensku dimenziju.


Pjesmom ‘Ja sam tvoje nevrijeme’ uronite u novi zvuk Atmospherica kojim Lado nastavlja prezentirati svoju stvaralačku kreativnost, a rezultati njegovog neprekidnog glazbenog istraživanja uvijek i iznova garantiraju užitak slušanja.