Eurosonic

Psych funk kvintet nemanja na najvećem europskom showcase festivalu

Ivana Kocijan

Foto: ALMA DRNOVAC

Foto: ALMA DRNOVAC

Članovi benda pozvani su na najveći europski showcase festival Eurosonic koji će se održavati od 13. do 16. siječnja u nizozemskom GroningenuPulsko-zagrebački psych funk kvintet nemanja prije nekoliko je mjeseci objavio novi studijski album »Cosmic Disco« kojim je zaradio pohvale publike i struke, a krajem prošle godine dobili su još jednu potvrdu svoje kvalitete.


Naime, članovi benda pozvani su na najveći europski showcase festival Eurosonic koji će se održavati od 13. do 16. siječnja u nizozemskom Groningenu. Nažalost, zbog situacije povezane s pandemijom bolesti COVID-19, bend neće osobno otputovati u Nizozemsku.


Zbog pandemije koronavirusa festival će u potpunosti biti digitalan, no i dalje nastavlja svoju misiju, a to je promocija i cirkulacija nove europske glazbe. Tako se nemanja našao u društvu više od 100 europskih izvođača koji će se predstaviti publici, a odabrali su ih organizatori samoga festivala.
Inače, nemanja je na albumu »Cosmic Disco« objavljenom u kolovozu ove godine objavio devet novih pjesama. Album je dobio brojne pohvale, što dokazuje i činjenica da se našao između ostalog i u prijedlozima za nominacije za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off.


Album »Cosmic Disco« nemanja objavljuje pod glazbenom etiketom yem, a moguće ga je pronaći na svim digitalnim servisima. Nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ, synth) i Luka Šipetić (gitara).


Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Die Zoone) čije projekcije nastaju live, tijekom samog nastupa benda. Iza projekta nemanja stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvećenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji i Španjolskoj.


Također, našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade.