Danska kraljevska obitelj

Princ Nikolai nakon oduzimanja titule: “Zbunjen sam i tužan”

A. P.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Danska kraljica Margrethe odlučila je oduzeti kraljevske titule svojim unucimaNakon što je danska kraljica Margrethe oduzela titule prinčeva i princeza svojim unucima i šokirala obitelj, oglasili su se i nesretni unuci, koji nisu skrivali nezadovoljstvo njezinim potezom.


Dok kraljica tvrdi kako je to učinila za njihovo dobro, njegova majka kaže kako za taj potez kraljica nema pravi razlog. Najstariji sin princa Joachima, mlađeg sina kraljice Margrethe, 23-godišnji Nikolai, izjavio je kako je tužan, šokiran i zbunjen zbog njezinog poteza.


Od početka 2023. godine više neće moći koristiti titulu Njegovo Kraljevsko Visočanstvo, kao ni njegova mlađa braća i sestra, jer tada stupa na snagu odluka kraljice Margrethe. O svemu se oglasila i Nikolajeva majka, grofica Alexandra, koja je preko svog tajnika za odnose s medijima pitala zašto se s promjenom nije moglo čekati do dana njihovog vjenčanja kada bi izgubili svoje titule.“Cijela moja obitelj i ja smo jako tužni. Mi smo, kao što su i moji roditelji izjavili, u šoku zbog ove odluke koja je došla iznenada”, izjavio je za danske novine princ Nikolai i dodao: “Zbunjen sam i nije mi jasno zašto se sve moralo dogoditi ovako.”


Kraljevska svađa započela je prije nekoliko dana, nakon što je kraljica Margrethe objavila kako će djeca princa Joachima ostati bez titula. Iz palače su dodali kako su svjesni da je ovo emotivan potez, ali da je ovo odluka o kojoj se dugo razmišljalo


“Svi smo jako tužni. Nije zabavno gledati kada tvoju djecu netko povrijedi. Dovedeni su u situaciju koju ne razumiju”, poručio je 53-godišnji princ Joachim koji sa svojom drugom suprugom princezom Marie živi u Parizu s dvoje mlađe djece. S bivšom suprugom, vojvotkinjom Alexandrom, ima dvojicu starijih sinova koji žive u Danskoj, piše Daily Mail.