Najavljeno 6. izdanje

Popularni krčki ljetni događaj: Velvet Festival sutra i prekosutra u Puntu

Ivana Kocijan

Coco Maria, Foto: Press

Coco Maria, Foto: Press

Posjetitelje iz cijele regije očekuje trideset izvođača i izvođačica iz cijelog svijeta, četiri pozornice, boat partiji, karaoke stage, najhladnija cuga i fina klopa.Šesto izdanje Velvet Festivala u Punat sutra i prekosutra dovodi 30 izvođača i izvođačica iz cijelog svijeta te posjetitelje iz cijele regije koje očekuju 4 pozornice, boat partiji, karaoke stage, najhladnija cuga i fina klopa. Uz novost otvaranja festivala u Kaštelu Krk danas uz Frana Vasilića, Velvet pažljivo kurira i kombinira koncerte, partije, boat partije, karaoke, dizajn, arhitekturu i Mediteran, prateći kvalitetne trendove i osluškujući zvuk jedne generacije. Velvet organizira kolektiv prijatelja s otoka uz pomoć bezbroj freelancera i freelancerica iz cijele regije.


Mjesto radnje – Punat, gradić sa svega tisuću stanovnika, dospjelo je na regionalnu kartu »places to be« jer baza fanova ovog festivala ima prilično velike brojke u Sloveniji, Bosni i Srbiji. Rezultat je to zanimljivog i promišljenog vođenja festivala, kombinacije poznatijih i manje poznatih glazbenika koji čine savršen balans fino probrane glazbe te prvenstveno ideja da ostanu »vacation« festival.


– Svake godine u lineupu imamo nekoliko većih stranih imena da malo zapapre situaciju i uvijek su to provjerena imena. Ove godine japanski producent Soichi Terada (live) i Pellegrino & Zodyaco (full live band) iz Napulja dolaze otvoriti ljeto. Osim njih, ti su i Nipplepeople, Peki Pele, srpski Vizelj, a i DJ postava nam je stvarno »up-to-date« i jaka – Coco Maria, Feloneezy, Peđa Radović…, otkrio je organizator Dino Grgurić.
Najavljeno je također i puno popratnih stvari, od coctail bara, besplatne joge u kampu do jutarnje kave u Velvet Cafeu. Festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od samo 200 kn moguće je nabaviti u sustavu CoreEvent, te na prodajnim mjestima: Zagreb – Dirty Old Shop, Rijeka – Dallas Music Shop, Pula – Galerija Cvajner, Split – Adriatic Social Club, Beograd – Zaokret, Ljubljana – Zorica.