Osmo izdanje

Velvet samo što nije počeo: Nagrađivani festival na Krk ponovno dovodi najbolju regionalnu glazbu

Portal Novi list

Foto Velvet Festival

Foto Velvet Festival

Više od 50 regionalnih izvođača na ovogodišnjem Velvet festivalu - u Punat stižu Pino D'Angiò, YĪN YĪN, Parbleu, Eternal Love i brojni drugiJedan od najboljih domaćih umjetničko-glazbenih projekata, koji je preklani osvojio Nagradu publike za najbolji domaći festival, ove se godine održava po osmi puta i to od 26. do 30. lipnja.


Velvet festival ponovno pretvara očaravajući Punat na otoku Krku u ultimativni place to be za sve ljubitelje probrane glazbe, fotografije i dizajna. Hedonizam popraćen odmorom, cjelodnevnim kupanjem, dobrom hranom, odličnim koncertima i DJ-evima te s najboljim boat partyjima ono je čime i ove sezone privlači posjetitelje iz cijeloga svijeta.


Velvet je zaokružio svoj lineup za ovu godinu. Popisu imena pridružilo se još 18 izvođača, a predvode ih YĪN YĪN, dreamcastmoe, Parbleu, Cubismo, IDEM i Might Delete Later. U predivnom mediteranskom pejzažu, na četiri sjajne festivalske pozornice u zanosnom ambijentu plaže Medane u Puntu, nastupit će tako više od 50 pomno odabranih izvođača.
Za soundtrack ljeta na Velvetu će se pobrinuti nizozemska četvorka YĪN YĪN. Thai funk senzacija čija glazba budi sva osjetila oduševila je svojim trećim albumom “Mount Matsu”. U Punat ove godine stiže i dreamcastmoe, kantautor i producent iz Washington D.C.-ja koji, fuzionirajući R&B, funk, soul, jazz i hip-hop, savršeno prenosi zvuk svakodnevice u svom rodnom gradu.Njima se pridružuje i Parbleu – glazbeni kolektiv predvođen Andresom Balbuceaom i Andreom De Faziom koji svojim drugim LP-jem “Elios” donose egzotičnu kozmičku magiju i sunčanu fantaziju inspiriranu mitološkim avanturama Helija, boga Sunca, s daškom turske psihodelije.


Plesne će kubanske ritmove svirati višestruko nagrađivani hrvatski bend Cubismo, dok će na pozornici nastupiti i nova glazbena senzacija IDEM čiji je prvijenac “POYY” osvojio uši i srca publike i kritičara u čitavoj regiji.


Iz Amsterdama stižu i house artisti Might Delete Later poznati po svojim zaraznim beatovima i funky ritmovima te unikatnom i eksperimentalnom kreativnom pristupu.Kao live actovi, na Velvetu će nastupiti i sjajna mlada ekipa: Rouzi, Iva Lorens, Čuvarkuća, D. i Slow Cured. Na festivalu će puštati i pažljivo selektirani artisti među kojima su Dulash Der DJ, Phillie P, Zolium, Little Lu, Zazi b2b Mima, Simen K. i Olav.


Četvrti se val izvođača pridružio popisu čiji su headlineri italo disco legenda Pino D’Angiò i transcendentni Hunee inspiriran glazbom iz čitavog svijeta.


Čudesan live dio lineupa čine i bendovi Stella & The Longos, Svemirko, Vizelj, Ki Klop, Sitzpinker te izvođači Nejc Pipp, Mitsko Biće, Jymenik i Reper iz Sobe.


Zvučni će kaleidoskop za DJ pultom stvarati Adriatic Social Club, Aleksandra Marr, Ana Simonović, Bianca Intensa, Bibi Seck, Disconsole, DJ Turbo Maximus, Ed Longo, Eternal Love, Glorex, Herzog, Hibou, Hunee, Legalize Lambada, Marko Friedl, Marin B., Millos Kaiser, Nevena Jeremić, Nikola Vemić, Pholia, RokoRokoRoko, Sergej Krstić, SunnySun i SZCH.