Počast

Pop zvijezda Dua Lipa postala počasna veleposlanica Kosova

A. P.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Pjevačici je priznanje dodijelila predsjednica KosovaDua Lipa je dobila titulu počasne veleposlanice Kosova.


26-godišnja pop superzvijezda, koja je odrasla na Kosovu, objavila je na Instagramu kako joj je predsjednica Kosova Vjosa Osmani uručila prestižnu titulu.


“Čast je i privilegija moći predstavljati svoju zemlju u cijelom svijetu i nastaviti svoj rad i napore na globalnoj razini kako bismo vidjeli da ostavljamo trag i činimo razliku”, napisala je Lipa uz galeriju fotografija na Instagramu.
“Mladi iz Kosova zaslužuju pravo na liberalizaciju sustava viza, slobodu putovanja i velike snove. Hvala vam.”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli DUA LIPA (@dualipa)Fotografije prikazuju ceremoniju i poseban trenutak u kojem je Lipa primila medaljon, zajedno sa slikama službenih potvrda i otipkanim pismom u kojem se pjevačicu poziva u ured predsjednice.


Predsjednica Osmani je i na svojem Instagramu podijelila fotografije svečanog trenutka.


“Danas sam Dua Lipi dodijelila titulu počasne veleposlanice Republike Kosovo, jer ona poštuje našu zemlju na svakom koraku i svakom pojavljivanju”, napisala je predsjednica na albanskom uz fotografije.


“Zahvalila sam joj se, u ime svih građana Republike Kosovo, za sve što je učinila i što čini da se naš glas čuje svugdje u svijetu.”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Vjosa Osmani (@vjosa.osmani)Osmani je također pohvalila Duinog oca, Dukagjina Lipu, koji je zajedno s kćeri osnovao Sunny Hill Festival u glavnom gradu Kosova, Prištini.


Ovogodišnji četverodnevni glazbeni događaj započeo je 4. kolovoza, a uključuje nastupe Lipe, J Balvina, Diploa i mnogih drugih, piše  Billboard.