Večeri sjajne glazbe

PLESNJAK NA PRISAVLJU Snimanje novog projekta Ljetne sheme HTV-a

Marija Pajtak

Foto: Davor KOVAČEVIĆ

Foto: Davor KOVAČEVIĆ

O zanimanju publike svjedoči i činjenica da su sva mjesta bila popunjena.Na Sunčanoj strani Prisavlja prekjučer je održano snimanje emisije »Plesnjak na Prisavlju«, potpuno novog projekta Hrvatske radiotelevizije, u sklopu Ljetne sheme HTV-a koja će trajati do 18. rujna.


– Prizivajući atmosferu dobrih starih plesnjaka pozvali smo sve plesače, čagere i one koji će to tek postati da na prisavskom plesnom podiju pokažu svoja znanja i dobru volju. Uz disco ritam i drage nam goste, pozvali smo svu zainteresiranu publiku da nam se pridruži na snimanju i da uživa u dobroj atmosferi. Projekt je osmislila i realizirala provjerena produkcijsko urednička ekipa »A strane«, poručuju organizatori s HRT-a.


Foto: Davor KOVAČEVIĆ


Veliko zanimanje


O zanimanju publike svjedoči i činjenica da su sva mjesta bila popunjena, a raznolikost nazočnih generacija pokazala je kako za ples doista ne postoji dobna granica. Usprkos popunjenim mjestima, na plesnom je podiju svatko mogao pronaći svoje mjesto. Snimanju su nazočile brojne poznate osobe, a profesionalni voditelji stvorili su pravu toplu i prijateljsku atmosferu. Muški voditeljski tim činili su veseli Miljenko Cvitković Minja, Mirko Fodor, Duško Ćurlić i Ivan Vukušić, a ženski simpatične Barbara Kolar, Iva Šulentić i Doris Pinčić.
Plesalo se bez obzira na plesno znanje i godine, a uz najveće plesne hitove gotovo nitko nije mirno sjedio. Za glazbu su se pobrinuli: Gudački orkestar »A strane«, Jazz orkestar HRT-a i bend dobro znanog Nikše Bratoša, a izvodili su najpopularnije hitove domaćih i stranih izvođača, od Olivera Dragojevića, Bijelog dugmeta, Dina Dvornika, do ABBA-e, Toma Jonesa, Louisa Prime, The Bee Geesa, ali i brojne druge legendarne hitove. Jedna je rasplesana umirovljenica podijelila svoje oduševljenje ovakvim događajem.


– Ovo je baš po mom guštu. Podsjeća me na stare plesnjake iz moje mladosti, tamo negdje prije sto godina. Mislim da nam je svima, pogotovo nakon korone, ovo trebalo. Prijavila sam sebe i prijateljicu da se i mi bapci malo naplešemo, a sad mi je žao što nisam pozvala još ljudi! – rekla je gospođa Snježana kroz smijeh i izrazila želju da se ovakvi plesnjaci održavaju barem jednom mjesečno.


Foto: Davor KOVAČEVIĆ


Zadivljujuće koreografije


Dobro znani i talentirani plesači iz drugih plesnih emisija su uz glazbenu pratnju izvodili zadivljujuće koreografije, a neki od plesova bili su cha cha cha, jive, tango i paso doble. Pjevački dio emisije također je bio uzbudljiv i dobro isplaniran, a legende poput Drage Diklića, Marka Tolje, Ervina Baučića, Mire Ungara i Vanne uspješno su se pobrinule da atmosfera ni u jednom trenu ne padne. Mladi pjevači »A strane« također su obogatili program, a s povremenom zabavnom plesnom točkom dokazali koliko su se i oni sami dobro zabavljali.


Plesnjak na Prisavlju emitirat će se sredinom kolovoza, 14. 8., na HTV1, stoga nemojte propustiti uživati u rasplesanoj atmosferi i večeri sjajne glazbe i još bolje zabave!


Foto: Davor KOVAČEVIĆ

Foto: Davor KOVAČEVIĆ