Miješanje žanrova

panakota predstavlja sjajan zodijački EP “Bića”

Portal Novilist.hr

Foto: PR

Foto: PR

Uz miješanje žanrova kao što su indie pop, downtempo i ambijentalna elektronika panakota otvara svoj put u svijetu songwritingaSvježi dodatak alt-pop sceni Zagreba čini panakota, čiju se glazbu može opisati kao delikatnu, sanjivu i slojevitu. Lebdeće teksture, prozračni vokali i brass sekcija isprepleteni sočnim beatovima i prepoznatljivom produkcijom atributi su koji se ističu na njihovom debitantskom EP-u ‘Bića’ koji je napokon ugledao svjetlo dana.


Nakon objave prvog singla s EP-a – ‘Bik’, panakota je, zaintrigirana nastavkom priče, odlučila zaplivati u mutne vode zodijaka kako bi zaokružila cjelinu. Ono što je u zodijaku doživjela dočarava kroz 4 pjesme koje opisuju glavne elemente: vatru, vodu, zemlju i zrak.

Svaki element predstavlja jedan horoskopski znak u kojem se najviše pronalazi, a istražuje ga kroz zvukove, boje i teksture pokušavajući ponuditi svoju reinterpretaciju istog. Uz miješanje žanrova kao što su indie pop, downtempo i ambijentalna elektronika panakota otvara svoj put u svijetu songwritinga.


Glazbu potpisuju Duga Bavoljak, Mirna Čupić i Nikola Krgović (N/OBE), dok bend upotpunjuju Laura Matijašević i Branimir Blažević.


EP ‘Bića’ u izdanju izdavačkih kuća Mudri Brk i Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi, stoji u priopćenju Basic & Rough.