Zanimljivo glazbeno druženje

Dvostruko predstavljanje: Nova pjevačica i novi spot grupe Sarah and The Romans

Mirna Šumberac

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Matea Dujmović aktivno surađuje s grupom već dvije godine, a sad će kao glavna pjevačica s bendom snimiti drugi album.Glazbeni projekt Sarah and the Romans 01. srpnja je u klubu Bačva predstavio novu pjevačicu Mateu Dujmović, javnosti poznatiju kao natjecateljicu hrvatskog »The Voica« i sudionicu HRT-ova showa »A-strana« te pretpremijeru spota za singl »Before dawn (akustična verzija)«.


Sarah and the Romans riječki je bluegrass bend koji u svojim izvedbama na stageu »mixa« više žanrova glazbe: polku i country, valcer i vestern, koračnice i blues te mazurku i rock and roll.


Pjevaju na engleskom jeziku, a članovi benda su: pjevačice Matea Dujmović i Nikolina Akmadža, Roman Tomašković (mandolina), Goran Troha (banjo), Boris Luković (dobro), Domagoj Zubović (double bass), Ivica Dujić (harmonika), Iva Štefančić (violina), Suzan Vidović (bubnjevi) i Zoran Petrović-Bebe (gitara).
Matea Dujmović aktivno surađuje s grupom već dvije godine, a sad će kao glavna pjevačica s bendom snimiti drugi album koji će izaći na jesen. Na pitanje kako se snalazi u novom žanru odgovorila je:


– To mi je bilo jako neobično, pogotovo na početku. S ovim žanrom se nisam susretala, u njega moram dodati nešto svoje… Polako mi postaje sve prirodnije te pronalazim neku svoju karakterističnu notu.


Nisam išla za time da idem graditi svoje ime i svoju glazbenu karijeru. Mislim da ima jako puno pjevača koji to zavređuju te su se za to spremni boriti, a ja volim uživati u glazbi na neki drugi način.


Želim da mi glazba bude sreća, zabava i užitak, a ne stres oko toga hoće li nešto uspjeti ili neće, s osmjehom je rekla Dujmović, a na bini je pokazala entuzijazam i zadovoljstvo koje joj nosi ovaj projekt.


Foto: Vedran KaruzaSpot za »Before dawn« sniman je u Parku prirode Učka te dijelom u Filodrammatici, u prostorima Saveza udruge Molekula, a režirala ga je mlada studentica režije Ana ButigaN u produkciji Anyby.– Jako sam zadovoljna cijelim iskustvom te sam zahvalna cijeloj grupi zbog toga što su mi dali da se autorski izrazim. Najgore u cijelom spotu je bilo to što smo imali previše dobrog materijala te se nadamo da ćemo taj materijal kasnije iskoristiti.


Tina Peović je plesala i radila koreografiju, a ja sam sve to skupa složila, naglasila je ButigaN.U spotu glavnu ulogu imaju Matea Dujmović i Tina Peović. Goran Troha, član i inicijator projekta, rekao je kako je situacija s koronom utjecala na djelovanje grupe budući da nisu mogli putovati i snimati.– Drugi album, kao i prvi, izdajemo za AGR Television Records iz Hamburga. Ono što je sigurno jest da putujemo u Teksas u listopadu gdje ćemo imati i promociju drugog albuma, otkrio je.


Pjesma s Velebita


Za pjesmu »Before dawn« rekao je kako mirni ugođaj koji stvara odgovora ovome vremenu u kojem smo se trebali posvetiti sami sebi.


Pjesma je nastala na Velebitu prije zore, nakon vesele noći provedene uz gitaru.


Troha je najavio i premijeru spota koja će biti na RTL televiziji u subotu u sklopu emisije »Hr Top 40«.U izvedbi pjesme sudjelovale su pjevačice Matea Dujmović i Nikolina Akmadža, Goran Troha na bandžu i Iva Štefančić koja je svirala violinu.


Audio pjesme sniman je u studiju Mr. Lucky u Sušačkoj dragi, a za mix i mastering zaslužan je Eduardo Reynoso Jr.Igor Willheim, zaslužan za booking i management benda, zahvalio je klubu Bačva te njegovom voditelju Danielu Črncu na pruženoj mogućnosti održavanja promocije te Parku prirode Učka i Savezu udruge Molekula na danom prostoru za snimanje spota.