The new royals

Nova knjiga otkriva: Kraljica je poticala Meghan na pomirbu s ocem

A. P.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Autorica knjige Katie Nicholls piše kako je kraljica htjela razriješiti zamršene obiteljske odnosePrema još jednoj knjizi o kraljevskoj obitelji koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana, kraljica Elizabeta II pokušala je uvjeriti Meghan Markle da popravi svoj odnos s ocem Thomasom Markleom.


“Kraljica je mogla vidjeti koliko je štetna situacija između Meghan i njezinog oca i razgovarala je s Meghan o tome i pokušala ju je potaknuti da razgovara s Thomasom”, napisala je kraljevska stručnjakinja Katie Nicholl u svojoj nadolazećoj knjizi “The New Royals”.


Kraljevski izvor rekao je da je pokojna kraljica smatrala da je cijela stvar bila prilično loše riješena s Thomasom Markleom i da bi ispalo bolje da joj se drugačije pristupilo.Bivši direktor rasvjete za TV sapunice trebao je otpratiti svoju kćer do oltara, ali počeo se dvoumiti hoće li uopće doći nakon što su se pojavile fotografije na kojima navodno kupuje odijelo za vjenčanje i čita knjige o Velikoj Britaniji. Kasnije je priznao da je potajno surađivao s paparazzima na insceniranju fotografija, a podvrgnut je i operaciji srca.


“Uvijek ću žaliti što nisam mogao biti tamo i što nisam mogao držati svoju kćer za ruku”, rekao je Meghanin otac o ceremoniji koju je gledao iz svog kreveta.


Thomas je priznao da ga je princ Harry upozorio da se ne dogovara s novinarima te da je poklopio Harryju tijekom žestokog telefonskog razgovora uoči kraljevskog vjenčanja. Na kraju je sadašnji kralj Charles otpratio svoju snahu do oltara.


Vojvotkinjin odnos s ocem dodatno se pogoršao nakon što ga je optužila da je odao privatno pismo koje je napisala nakon vjenčanja. U njemu je molila svog oca da joj “prestane stvarati toliko boli”. Nicholl je također napisala kako je kraljica mislila da je pogreška što Harry nikada nije otputovao u Meksiko i upoznao svog budućeg tasta.


Kraljica je navodno htjela da se Meghan pomiri sa svojim ocem, a isto je poželjela i za Harryja i ostatak kraljevske obitelji.


“Kraljica je obožavala Harryja do samog kraja, a Harry je obožavao nju.” za People je rekao autor Robert Hardman. “Jedna od njezinih najvećih želja je bila da se stvari izglade”, piše  Page Six.