KONCERT NA GRADINI

Nocturnal Four gitarističkog virtuoza Ratka Zjače nastupa u Klani 2. kolovoza

P. N.

Ulaz je slobodan.Klana će u utorak, 2. 8. 2022. biti domaćin svjetskim jazz glazbenicima. U večernjim satima, s početkom u 21:00 koncert će održati kvartet koji je pod imenom Nocturnal Four okupio gitaristički virtuoz Ratko Zjača, a u organizaciji Općine Klana u suradnji s Gradom Kastvom i Turističkom zajednicom Kvarnera. Ulaz je slobodan.


Jazz kvartet pod imenom Nocturnal Four čine:
– višestruko nagrađivani gitarist RATKO ZJAČA s velikom internacionalnom diskografijom


– jedan od najpoznatijih američkih jazz bubnjara JOHN RILEY
– jedan od vodećih europskih orguljaša RENATO CHICCO
– jedan od najboljih europskih saxofonista STEFANO BEDETTI.
Biografije svih članova više su no impresivne. Ovi su profesionalni glazbenici i cijenjeni edukatori, nastupali su diljem svijeta i surađivali s velikanima svjetske glazbe, npr. Riley s Miles Davisom i Mikeom Sternom. Riley djeluje i kao redovni profesor bubnjeva na čuvenim akademijama Manhattan School of Music, The New School i SUNY Purchase, a stalni je vanjski profesor na Konzervatoriju u Amsterdamu. Autor je i najprodavanije bubnjarske knjige svih vremena The Art of Bop Drumming, Beyond Bop Drumming.


Ratko Zjača snimio je čak 17 autorskih albuma, a svoju je glazbenu izobrazbu osim na Sveučilištu u Zagrebu „brusio“ studiravši na Konzervatoriju u Rotterdamu te sveučilištu New York University School of Music.