Prema scenariju Zorana Ferića, Goran Kulenović režira triler

Na Rabu počelo snimanje filma “Smrt djevojčice sa žigicama”

Hrvoje Hodak

Ivor Hadžiabdić i Zoran Ferić, Foto: Hrvoje Hodak

Ivor Hadžiabdić i Zoran Ferić, Foto: Hrvoje Hodak

Film će biti kombinacija žanrovskog filma (triler o istrazi ubojstva), intimne i generacijske drame, a usput i prikaz rapske otočke sredine u dva specifična vremenska razdobljaNa Rabu je 15. listopada, nakon što su pandemijske okolnosti za godinu dana produžile predprodukcijsku fazu, konačno udarena prva klapa budućeg dugometražnog igranog filma “Smrt djevojčice sa žigicama“, koji pod redateljskom palicom Gorana Kulenovića nastaje prema istoimenom crnohumornom romanu našeg nagrađivanog književnika i, u ovom slučaju, scenariste, Zorana Ferića.Film će biti kombinacija žanrovskog filma (triler o istrazi ubojstva), intimne i generacijske drame, a usput i prikaz rapske otočke sredine u dva specifična vremenska razdoblja.


Redatelj Goran Kulenović u sjeni jednog od četiri rapska zvonika, Foto: Hrvoje HodakPrvi kadrovi pronalaska tijela ubijene transeksualne prostitutke Marillene, unatoč snažnoj buri, snimani su na plaži “Ciganka” u Loparu, a već idućeg dana filmski set s kompletnom logistikom, glumcima i statistima, premješten je na šetnicu podno zidina grada Raba.
Dok je Goran Kulenović bio zaokupljen režijom, u Loparu smo kratko porazgovarali s književnikom Zoranom Ferićem i jednim od producenata filma, Ivorom Hadžiabdićem:

– Došao sam na četiri dana, na početak snimanja. Da, ja sam napisao knjigu i radio na scenariju, ali ovo je potpuno drugi tip “terenskog” posla i zanimljivo mi je promatrati kako ono što je lako na papiru, postaje teško u prirodi, pogotovo kad se u proces umiješaju neki elementi poput današnje bure. Što se lokacija na Rabu tiče tu sam doma, ali buru, naravno, ne mogu kontrolirati, kazao je Ferić.


Scena snimana na krilima loparske bure, Foto: Hrvoje Hodak– Iako će se veći dio filma snimati u gradu, prvoga dana smo ovdje na plaži “Ciganki” gdje nas je dočekala bura, ali veselo je i, što je važno, nema kiše. Na snimanju prvih scena sudjeluju Elma Juković koja glumi Marillenu, te Silvio Mumelaš i Dušan Kovačević u ulogama policajaca, a pored njih u glumačkoj postavi koja će ovih dana boraviti na Rabu bit će: Ozren Grabarić, Jelena Lopatić, Goran Navojec, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Slavko Juraga, Iva Babić, Borko Perić i mnogi drugi, doznali smo od Ivora Hadžiabdića.
Trenutak »pronalaska tijela prostitutke Marillene«, Foto: Hrvoje Hodak