Aukcija

Na dražbi uskoro više od 900 predmeta Claptona, Presleya, Madonne i Cobaina

Hina

Foto: Gitara Erica Claptona/REUTERS

Foto: Gitara Erica Claptona/REUTERS

Najviša se cijena očekuje za akustičnu gitaru koja je bila u vlasništvu Erica ClaptonaViše od 900 predmeta koji su pripadali nekima od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda, među kojima su Eric Clapton, Elvis Presley, Madonna, Michael Jackson i Kurt Cobain, ovaj će tjedan biti ponuđeni na dražbi u New Yorku.


Najviša se cijena očekuje za akustičnu gitaru koja je bila u vlasništvu Erica Claptona, a na njoj je svirao uživo na koncertu u Londonu godine 1970.


Njegova Martin gitara na dražbi bi mogla postići cijenu od 300.000 do 500.000 dolara, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće Julien’s Auctions.
Licitacija za gitaru i ostale predmete održat će se u petak i subotu u Hard Rock Cafeu u New Yorku i online.


Gitara na kojoj je svirao Presley, a poklonio ju je Normanu Taurogu, redatelju brojnih filmova u kojima je pjevač glumio, mogla bi postići cijenu od 90.000 dolara.


Na aukciji će biti ponuđeno i odijelo koje je nosila Madonna u filmu “Evita”, a vrijednost mu je procijenjena na 12.000 dolara.


Među ostalim predmetima na dražbi će se naći i haljine Amy Winehouse i katy Perry te nekoliko predmeta koji su pripadali članovima rock benda Nirvane i Kurtu Cobainu.


“Imamo vrlo rijetku Cobainovu fotografiju iz tinejdžerskih dana i ulaznice za koncerte Nirvane. Bilo što od Kurta Cobaina vrlo je traženo”, rekao je Nolan.