"Što su snovi"

Mladi glazbenik Tadej pobijedio u borbi protiv teške srčane bolesti: „Odsada uživam u životu“

S.M.

Foto: Loris Zupanc

Foto: Loris Zupanc

Rođen je s teškom srčanom manom koja ga je pratila sve do 17. godine života, kada je zajedno s obitelji donio jednu od najvećih odluka u svome životu i pristao na tešku operaciju srca.Prije točno godinu dana šira hrvatska javnost upoznala je Tadeja, samozatajnog i talentiranog glazbenog izvođača koji se s pjesmom Želim ti sreću predstavio na Zagrebačkom festivalu. Spomenuti hit uskoro se proširio radijskim eterom, a njegovo glazbeno predstavljanje ostavilo značajan utisak na slušatelje.


Na brojna pitanja tko je taj mladić te zašto ga upoznajemo nakon čak 15 godina glazbenog iskustva, Tadej nije želio otkriti mnogo. Ipak, nakon izrazito teške godine, priznao je da su izazovi u 2020-oj nastavili tek niz drugih koji su se pojavili još u njegovoj mladosti.


Naime, ovaj karizmatični mladić slovenskog podrijetla koji boravi u Istri nije imao bezbrižno djetinjstvo.
Rođen je s teškom srčanom manom koja ga je pratila sve do 17. godine života, kada je zajedno s obitelji donio jednu od najvećih odluka u svome životu i pristao na tešku operaciju srca. Kardiovaskularni kirurzi tada su, na veliku sreću Tadejeve obitelji i prijatelja, ali i svih onih koji će se u budućnosti susresti s njegovom glazbom, napravili izvrstan posao i omogućili mu da nastavi živjeti punim plućima i još ispijenijim srcem oprema onome što najviše voli – glazbi.


Foto: Loris Zupanc


Tadej stoga hrabro korača k ispunjenju svojih snova, i tvrdi da zaista uživa u životu. Iako se od njegovog prvog predstavljanja javnosti na prošlom ZGF-u dalo naslutiti da je riječ o perspektivnom vokalu na domaćoj glazbenoj sceni, nastavak godine zbog nastalih okolnosti pandemije nije bio povoljan za mnoge glazbenike, pa tako ni za njega.


No, Tadej nije odustajao, nastavio je dobru suradnju s autorima Mirom i Sonjom Buljan s kojima je stvorio nove zanimljive uratke, među kojima i pjesmu Malo sreće, objavljenu u listopadu 2020. te novi singl Što su snovi. Upravo posljednje spomenuti uradak predstavit će na novom nadolazećem Zagrebačkom festivalu.


Nakon nastupa na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, osjećao sam da se stvari kreću u dobrome smjeru. Bio sam optimističan i bez obzira na sve što nam je 2020. donijela, nastavio sam s glazbenim radom i novim pjesmama.


Ušao sam ujedno i u obitelj Croatia Recordsa čiji su članovi bili neke od najvećih hrvatskih glazbenih legendi i mojih uzora. Prijavio sam se potom i na novi ZG Fest, što mi mnogo znači i potvrđuje da radim nešto dobro. Tu su uvelike zaslužni Miro i Sonja Buljan, kojima ovim putem također zahvaljujem“, rekao je Tadej.


Pjesmom Što su snovi Tadej će slušateljima ispričati romantičnu priču o velikoj ljubavi koja postoji samo u snovima i nikada se zaista ne dogodi. Sve to dočarava i videospot snimljen uz podršku Medvid produkcije u Puli, a režiju video uratka potpisuje Igor Burlović.