Suradnja koju je dugo čekala

Mlada riječka pjevačica Medea nastavlja marljivo graditi glazbenu karijeru

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

»Rođendan« je drukčiji od mojih prijašnjih pjesama, ima nešto u toj pjesmi što dovodi do neke navale energije u meni i što me tjera da maksimalno vjerujem u nju, kaže Medea o pjesmiMlada riječka pjevačica Medea čije vokalne interpretacije osvajaju na prvu, marljivo gradi svoju glazbenu karijeru i sada predstavlja novi singl »Rođendan«.


Pjesmu potpisuje Miro Buljan, autor mnogobrojnih hitova koje je pisao za Tonyja Cetinskog, Pravila igre, Tošu Proeskog i mnoge druge, te tekstopisac Nenad Ninčević i producent Ivan Popeskić. Medeinu novu pjesmu »Rođendan« prati i videospot koji je sniman u Opatiji, u Boutique hotelu Bevanda i Lido Beach Resortu. Iza kamere je bio Mladen Đaković, dok je za produkciju zaslužan Hugo Vojak (REDesign Films).


Nešto drukčije


Medea otkriva kako je upravo ova pjesma i ovaj autorski tim suradnja na koju je dugo čekala. Miro Buljan autor je mnogobrojnih pjesama koje su na njenoj playlisti te je njegov »potpis« u pjesmama ono što savršeno odgovara njenom glazbenog ukusu i senzibilitetu i posebno joj je drago da je to prepoznao i sam autor.
Ivan Popeskić je i dalje je zadužen za aranžman i produkciju njezinih pjesama te joj je velika želja da tako ostane i nadalje jer se u njegovom studiju u Lovranu osjeća kao doma. Njegova profesionalnost, savjeti i predanost radu su neprocjenjivi te želi sačuvati taj poseban odnos, sinergiju koja vlada među njima.– Do sada sam upoznala puno autorskih timova, s nekima sam i surađivala, no ova je suradnja nešto što sam čekala već duže vrijeme. Miro, osim što je izvrstan autor mnogih hitova, radi glazbu kakvu ja i privatno slušam i volim, tako da čim sam čula demo pjesme »Rođendan«, to je bilo to.


Već u prvim taktovima sam je u potpunosti osjetila, dok mi je za neke pjesme trebalo više vremena da mi »legnu«. Ova pjesma je drukčija nego moje prijašnje pjesme, ima nešto u njoj što dovodi do neke navale energije u meni i što me tjera da maksimalno vjerujem u nju. Ne mogu to u potpunosti objasniti.


Svi koji su radili na ovoj pjesmi zaslužni su za ovaj neopisiv osjećaj u meni. Jedva čekam reakcije publike na pjesmu i nadam se da će prepoznati isto ono što sam i ja prepoznala u njoj prije nekoliko mjeseci, zadovoljno je komentirala mlada Riječanka.


Neobična suradnja


Njezin je talent prepoznao i pobjednički tim Damira Kedže s kojim je nastupila, a ujedno i pobijedila na ovogodišnjoj Dori, te s kojim je trebala otputovati i u Rotterdam na ovogodišnji Eurosong. Inače je njihova suradnja započela još prošle godine, kada su snimili uspješni duet »Ne mogu iz dana u noć«.Glazbenica bilježi zanimljive trenutke u ovoj izazovnoj godini pa je tako potpisala ekskluzivni ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records. Čini se kako su zvijezde naklonjene ovoj maturantici klasične gimnazije koja paralelno pohađa i Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova, smjer solo pjevanja, te se već priprema i za prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.


Budući da savršeno spaja klasično i pop pjevanje, veliki joj je izazov okušati se i razvijati dalje u oba smjera, s tim da joj je svakako prioritet nastavak školovanja glasa na Muzičkoj akademiji.


Medea otkriva i kako joj je san jednog se dana okušati na kazališnim daskama. Posebnu ljubav gaji prema mjuziklu. Osim toga, svira klavir te se aktivno bavi fitnessom uz osobnog trenera.


U godini koja je mnogima poremetila planove, za nju nema odmora: već priprema novi projekt, sljedeća pjesma je već snimljena, a u pregovorima je i jedna vrlo zanimljiva i neobična suradnja, neobična s obzirom na žanr ili kako bi ona sama rekla – izlazak iz njezine zone komfora.