Gervais

MAMMAS SHOW Plesna večer za pet u gradu majki, žena, kraljica

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Prvo su mjesto na trećem izdanju natjecanja osvojile Princeze iz Zagreba, »žene, majke, kraljice«, majstorice za »tap dance«, drugo mjesto pripalo je gošćama iz Bjelorusije, iz grada Minska, Silfida Milady, a treće mjesto osvojila je riječka plesna skupina Flash Dance Unit LadiesPlesno natjecanje Mammas’ show, održano proteklog vikenda u opatijskom Centru Gervais, bilo je baš kao u filmu »The Greatest Showman« – niti sekunde dosadno, »odjeveno« u odličnu glazbu koja popravlja raspoloženje i donijelo je poziv – »Svi na ples i bez obzira na godine, mogućnosti i različitosti – ne odustajte od svojih snova!«


Treće izdanje opatijske plesne čarolije u organizaciji Ane Jugo, okupilo je oko 200 izvođača iz Hrvatske, Slovenije i Bjelorusije. Pozornicu Gervaisa zauzele su tijekom večeri 23 plesne skupine, a program je vodio »radijski glas godine«, Robert Ferlin.


– Zašto mi u Opatiji ne bismo bili drugačiji od drugih – naveo je u uvodnom obraćanju publici Ferlin, te na tragu toga dodao i prigodnu »drugačiju« čestitku: »Živio Dan žena, 7. ožujka«. Nakon toga, večer je bila »u rukama« svih žena, mama iz kategorije 25 plus koje obožavaju ples, tako da se na određeni način ovaj međunarodni praznik u čast svim ženama svijeta u Opatiji slavio dva dana. Pomogli su im i muški plesači, također uvjereni u ono što rade i »rođeni za daske koje život znače«.
Posebna zvijezda večeri bila je mlada riječka pjevačica Mia Negovetić koja je izvela tri skladbe iz filma »The Greatest Showman«. Zablistala je i oduševila sve u dvorani, a kao i u spomenutom filmskom spektaklu, njezin je nastup bio popraćen posebnim efektima, te se uživalo te večeri u čarima umjetnoga snijega, dima, vatrometa i crvenih balona…


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran KaruzaOpatija, grad festivala, uspješno se pretvorila u »grad plesnih majki, žena, kraljica«, a najstarijim plesačicama i plesačima, starim šezdesetak godina, nije nedostajalo kondicije za hrabri izlazak na scenu uz bok puno mlađih natjecatelja. Emocije koje su do publike prenijeli svojim pokretima i maštovitim koreografijama popraćenim i pomno odabranim kostimima i scenografijom, učinili su ovu večer, baš kao što je na početku rekao Ferlin – jednostavno »drugačijom od drugih«.


Opatijski plesni show uključivao je i zajedničke nastupe svih sudionika programa, kada su okupljeni na pozornici poručili »This Is Us« (to smo mi), ali i natjecateljski dio. Odluke o tome tko će iz Opatije otići dodatno motiviran vrijednim nagradama, donosio je žiri u kojemu su, »na vrhu dvorane« sjedili operna diva Martina Tomčić, najsimpatičniji Francuz u Hrvatskoj Nicolas Quesnoit, član žirija »Plesa sa zvijezdama«, Mira Grubina, vlasnica plesnog natjecanja Island Dance Competition, dr. stom. Emil Ćosić, te gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić. Zadatak nije bio lagan, no ipak, uspješno su ga obavili i na kraju programa, Robert Ferlin je objavio rezultate. Najbolji su nagrađeni osim pljeskom i »slavom« – vrijednim novčanim nagradama.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran KaruzaTako je u kategoriji muškog talenta slavio Dominik Skoko, a ženskog talenta Ivana Matić. Najbolju koreografiju je te večeri izveo Plesni klub Start iz Karlovca. Treće mjesto u ukupnom poretku Mammas’ showa, odnosno trećeg izdanja manifestacije za svoj je nastup osvojila riječka plesna skupina Flash Dance Unit Ladies, drugo mjesto gošće iz daleke Bjelorusije iz grada Minska, Silfida Milady, a prvo Princeze iz Zagreba, »žene, majke, kraljice«, majstorice za »tap dance«.