Film Spencer

Kristen Stewart govori o filmu o princezi Diani u kojoj tumači glavnu ulogu

Portal Novi list

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Stewart je mnogo istraživala prije nego što je odigrala ovu veliku ulogu...



Nova verzija stare priče. Život princeze Diane na velika platna dolazi s biografskim filmom Spencer u kojem Kristen Stewart glumi princezu od Walesa. Film je bio izazov za Stewart. “Usput, nisam nikad bila toliko uzbuđena što ću odigrati neku ulogu”, rekla je za InStyle.


Stewart zna da publika ima velika očekivanja. Rođena kao Lady Diana Spencer, kraljevska je ikona diljem svijeta smatrana iznimno ljubaznim filantropom. Ugled svetice nije jedini dio koji je posebno težak za odglumiti.


“Glas je zastrašujući jer ljudi poznaju taj glas, a on je tako, tako različit i poseban”, dodala je tada Stewart. “Sada radim na tome i već imam svog trenera za govor.”




Zvijezda je slušala snimke glasa pokojne princeze svake večeri prije spavanja mjesecima koji su prethodili snimanju.


Stewart je također mnogo istraživala prije nego što je odigrala tu ulogu, pročitala nekoliko biografija i izrazila želju da zaista upozna majku princa Williama i princa Harryja koliko je to moguće.


“To je jedna od najtužnijih priča koje su ikada postojale, a ja ne želim samo glumiti Dianu – želim je implicitno poznavati. Usput, toliko dugo nisam bila toliko uzbuđena što ću odigrati neku ulogu “, objasnila je časopisu.


Istraživanje je bilo ključno jer je glumica, rođena u travnju 1990., zbog čega se nije puno sjećala vremena dok je princeza Diana bila živa. Stewart je imala 7 godina kada je u sudaru automobila u Parizu 1997. godine umrla princeza od Walesa u dobi od 36 godina.


“Bila sam zaista mlada, nisam znala što se događa, ali sada je teško ne osjećati se zaštitnički prema njoj”, objasnila je glumica. “Bila je tako mlada. … Svačija je perspektiva različita i nema načina da sve bude kako treba. Jer što je to u odnosu na osobno iskustvo? ”