Zbog koronavirusa

Kraljica povukla potez: Buckinghamska palača javlja o prekidu dugogodišnje tradicije s dvora

S.M.

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Vijesti stižu nakon što je premijer Boris Johnson najavio novi državni lockdown za Škotsku i EngleskuKraljica Elizabeta novim je potezom prekinula dugogodišnju tradiciju britanskoga dvora. Riječ je o ukidanju vrtnih zabava koje se tradicionalno održavaju od 1860-ih godina.


Zbog pandemije koronavirusa, kraljica je otkazala sve vrtne zabave za ovu godinu. Tradicionalno su održavale u Buckinghamskoj palači svake godine u svibnju, a zatim i u Holyroodhouseu u Škotskoj.


Prema izjavi iz palače, približavaju se rokovi za pripremu vrtnih zabava, a u ovom trenutku ih nije moguće planirati zbog koronavirusa.
Vijesti stižu nakon što je premijer Boris Johnson najavio novi državni lockdown za Škotsku i Englesku koji bi trebao trajati bar do sredine veljače, prenosi People.


Vrtne zabave se u Buckinghamskoj palači održavaju kao izraz poštovanja monarha prema javnim službama. Događajima prisustvuje oko 30 tisuća ljudi odjevenih po pravilima posjeta dvora i slave se različiti dijelovi javnog života britanskog društva.


Osim što se druže s članovima kraljevske obitelji, gostima se služi čaj i torta. Prema stranici kraljevske obitelji, posluži se oko 27 tisuća šalica čaja i 20 tisuća komada torte.


Sve vrtne zabave otkazane su i prošle godine.