Oglasio se na Twitteru

Justin Bieber progovorio o optužbama za seksualno zlostavljanje: Spomenuo i svoju bivšu djevojku

S.M.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Otpužbe su stigle s dva različita korisnička računa koji su pisali da su se incidenti navodno dogodili 2014. i 2015. godine.Justin Bieber je progovorio o optužbama za seksualno zlostavljanje preko svog Twitter profila. “Obično ne pričam o ovome jer se s različitim optužbama nosim čitavu svoju karijeru, ali nakon razgovora sa suprugom i svojim timom, odlučio sam progovoriti o ovom problemu”, napisao je pjevač.


“Glasine su glasine, ali seksualno zlostavljanje je nešto što ne shvaćam olako. Želio sam o ovome progovoriti i ranije, ali iz poštovanja prema svim žrtvama koje se s ovime nose na dnevnoj bazi, prvo sam htio prikupiti sve činjenice pa tek onda dati izjavu”, dodao je.

BBC prenosi da su optužbe za zlostavljanje osvanule na Twitteru tijekom vikenda kada su stigle s dva različita korisnička računa koji su pisali da su se incidenti navodno dogodili 2014. i 2015. godine. Jedan je anonimni račun uskoro obrisan, ali Bieber je odgovorio da u optužbama “nema istine”.


Drugi je račun još aktivan i nije anoniman već potpisan imenom Danielle koja tvrdi da se napad dogodio u Houstonu u ožujku 2014. godine. Tvrdi da je Justin Bieber nakon iznenadnog nastupa pred manjom publikom u baru, pozvao nju i dvoje prijatelja u hotel Four Seasons u Austinu.


Dalje tvrdi da ju je pjevač odveo u privatnu sobu gdje se navodni napad dogodio. Kaže da nije htjela nikome reći godinama, ali da je nakon godina terapije progovorila obitelji i bliskom prijateljima.


Justin Bieber je kao odgovor, objavio screenshotove i članke koji datiraju iz večeri navodnog napada, a koji pokazuju da je u to vrijeme bio s tadašnjom djevojkom Selenom Gomez.Kaže da nije odsjeo u hotelu Four Season već preko AirBnB-ija. Podijelio je i screenshot Tweeta koji tvrdi da je viđen u restoranu navedenog hotela 10. ožujka, dan nakon navodnog napada.Pjevač je objavio i e-mailove te račune za smještaj preko AirBnB-ija te za hotel Westin za navedene datume uz objašnjenje da je koristio lažno ime – Mike Lowery.


Bieber nije odgovorio na drugu optužbu koju je objavila osoba znana pod imenom Kadi, koja tvrdi da je bila napadnuta u njujorškom hotelu u svibnju 2015. godine.