Netflix

Jingle Jangle: A Christmas Journey – film koji donosi božićnu čaroliju

Dijana Ljubanović

Foto: YouTube Screenshot

Foto: YouTube Screenshot

ijegom zaprašeni viktorijanski grad i soundtrack Johna Legenda daju ovom Netflixovom blagdanskom filmu ekstatičan osjećaj.Zakoračili smo u predivno doba godine, a dječji božićni filmovi puni slatkoće, dodatno će uljepšati zimske večeri. Zgrabite šalicu vruće čokolade i pripremite se na svečani maraton s božićnim filmovima na Netflixu.


Proslava blagdana na način na koji to inače radimo možda ove godine neće biti moguća, ali ako pregledate kalendar događanja u prosincu, pronaći ćete socijalno distancirane božićne evente poput paljenja lampica, virtualnih šetnji božićnim sajmovima, ali i gledanje filmova koji će sezonu učiniti veselom.


Naš prvi prijedlog za uživanje u božićnom ugođaju ove sezone je preslatki film koji se tek pojavio na Netflixu, a već je osvojio srca ljudi iz cijelog svijeta.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)


Novo u božićnom televizijskom opusu je Netflixov original o proizvođaču igračaka koji u tome još jednom oduševljava zahvaljujući svojoj kreativnoj unuci.


Snijegom zaprašeni viktorijanski grad i soundtrack Johna Legenda daju ovom Netflixovom blagdanskom filmu ekstatičan osjećaj. I dok pad slatkoće pogađa sredinu filma, postoji mnogo toga zbog čega ćete se osjećati dobro zbog priče Davida E Talberta o proizvođaču igračaka koji je izgubio mojo i otuđenoj unuci koja mu pomaže da ga ponovno pronađe. I pored svega, to je uglavnom crna glumačka postava, što je izdvaja iz gotovo svih ostalih božićnih priča prije nje.


Kao i svaki dobar film, donosi priču o priči – koja nas vodi u svijet Cobbletona, odnosno trgovinu Jangles and Things. I kao i mnogi od nas ove godine, njegov vlasnik Jeronicus Jangle proživljava egzistencijalnu krize.


Kad unuka i otmjeni znanstveni čarobnjak Journey (Madalen Mills) stigne u posjet, pomaže mu da se ponovno poveže sa svojom “čarolijom” i pronađe “kvadratni korijen mogućeg”.


Ubrzo pokušava zaustaviti Proizvođača igračaka i bivšeg šegrta Janglesa Gustafsona (Keegan-Michael Key, savršeni brkati zlikovac i budala) da ne pobjegne s još jednom djedovom idejom, onom koja bi ga napokon mogla učiniti milijunašem. Rassplet priče mogao bi biti predvidljiv – obitelj i prijatelji su ono što vas stvarno obogaćuje u životu.


Solidna gluma, blistavo svečano okruženje, složeni kostimi i vatromet pružaju vizualnu gozbu koja će biti ozbiljan konkurencija blagdanskom stolu kada je u pitanju radost koju izaziva u gledatelju. A neočekivano dirljivo pjevanje Forest Whitakera moglo bi biti jedna od najboljih stvari koje će izaći iz 2020. godine.