'Trending #HGSS70' na Kvatriću

Izložba tweetova Hrvatske gorske službe spašavanja: Maštoviti slogani i rečenice kojima je osvojila javnost i stručnjake

Vanja Vesić

Izložba tweetova HGSS-a / Snimio Darko JELINEK

Izložba tweetova HGSS-a / Snimio Darko JELINEK

"Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru" - tek je jedan u nizu kreativnih i autoironičnih tweetova s HGSS-ovog profila na popularnoj društvenoj mreži i možda najbolja poruka prema javnostiZAGREB  Povodom jubilarne 70. obljetnice osnivanja Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) na zagrebačkom Kvatriću jučer je svečano otvorena jedinstvena izložba objavljenih tweetova domaće spasilačke službe “Trending #HGSS70”, prikaz maštovitih slogana i rečenica zbog kojih su osvojili simpatije javnosti ali i komunikoloških i marketinških stručnjaka.

Foto galerija: Izložba tweetova HGSS-a Foto: Darko JelinekCjelogodišnja proslava


“Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru” – tek je jedan u nizu kreativnih i autoironičnih tweetova s HGSS-ovog profila na popularnoj društvenoj mreži i možda najbolja poruka prema javnosti.


Cilj je naravno najširoj publici približiti zahtjevan a nerijetko i opasan posao spasitelja, ali istovremeno građane i goste koji borave u Hrvatskoj osvijestiti da paze na sebe i bližnje tijekom odlaska u prirodu i ne izlažu se nepotrebnim opasnostima.
HGSS je u nizu godina bio jedan od važnijih komunikatora prema medijima i novinarima o brojnim slučajevima unesrećenih turista i avanturista koji su uslijed nepažnje i loših vremenskih prilika ostali zatočeni u planinama i gorskim vrletima, ozlijeđeni, dehidrirani i često bez adekvatne opreme.


Naziv izložbe “Trending #HGSS70” koja je otvorena u Uraniji – prostoru kreacije, proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i “hešteg” kampanje povodom cjelogodišnje proslave sedmog desetljeća rada i postojanja Službe.


Hrvatska gorska služba spašavanja još od 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je više od 10.000 akcija spašavanja.


Do 25. rujna


Vrijedi podsjetiti da su zbog svojeg inovativnog pristupa komunikaciji, u 2017. godini HGSS-ovci dobili nagradu “Komunikator godine” Hrvatske udruge za odnose s javnošću jer su stručno, uvjerljivo jasno i atraktivno prenosili javnosti važne poruke.


Zainteresirani građani izložbu mogu pogledati sve do petka 25. rujna. Ovog vikenda vrata su otvorena od 11 do 20 sati, a radnim danom od 11 do 13 te od 15 do 20 sati na adresi Kvaternikov trg 3.