»Još ti mogu biti netko ja«

Istarski glazbenik Tadej napokon je došao na svoje: Nova pjesma za njega ima posebnu priču

Ivana Kocijan

Foto: LORIS ZUPANC

Foto: LORIS ZUPANC

"Tekst prati moje životno putovanje dok se u glazbi i spotu vraćam na svoje najranije početke kada sam počeo svirati harmoniku", kazao jeTadej, talentirani istarski glazbenik napokon je došao na svoje jer je otpjevao pjesmu koja je, po svemu sudeći, kruna njegova životnog putovanja kroz glazbu. »Još ti mogu biti netko ja«, iz glazbene radionice provjerenog autorskog tandema bračnog para Buljan, zvukom ga je vratila na glazbene početke kada je svirao harmoniku, a tekstom na davni početak jedne velike ljubavi koja mu je u jednom trenutku spasila život i motivirala ga da preboli tešku bolest.


Podsjetimo, ovaj karizmatičan mladić slovenskog podrijetla s hrvatskom adresom nije imao bezbrižno djetinjstvo. Rođen je s teškom srčanom manom, a sa 17 godina zajedno s obitelji donio je jednu od najvećih odluka u svom životu i odlučio riskirati kompliciranu operaciju srca. Kardiovaskularni kirurzi tada su, na veliku sreću Tadejeve obitelji i prijatelja, ali i svih onih koji će se u budućnosti susresti s njegovom glazbom, odradili izvrstan posao i omogućili mu da nastavi živjeti punim plućima i još ispunjenijim srcem prema onome što najviše voli.


Kako je nedavno priznao, otad hrabro korača ispunjenju svojih snova, a pjesmom »Još ti mogu biti netko ja«, još je jednom potvrdio da mu je glazba sve u životu.
– Ova pjesma za mene ima posebnu priču, a želja mi je da se svaki slušatelj u njoj pronađe na neki svoj način. Za nju imam posebno mjesto u srcu i želim je posvetiti svojoj najvećoj ljubavi – glazbi. Tekst prati moje životno putovanje dok se u glazbi i spotu vraćam na svoje najranije početke kada sam počeo svirati harmoniku. Ta sviračka faza bila je kratkog vijeka jer sam tada smatrao da nije dovoljno ‘cool’ instrument«, rekao je Tadej.


Pjesma je dobila i videoizdanje snimano na području Ližnjana i Rovinja pod redateljskom palicom Medvid produkcije.