KONCERT

Hoodooleen: Bivši frontman riječkih Rolin Humesa nastupio pred korčulanskom publikom

Claudia Bošković

Foto Claudia Bošković

Foto Claudia Bošković

Pred korčulanskom publikom Hoodooleen je izveo repertoar pjesmama iz svoje solo karijere, ali i onih iz faze Rolin Humesa, a skrovita lokacija Kneževa prolaza i igra reflektora nježnih plavih i ljubičastih nijansi dodatno je pridonijela tajnovitosti atmosfere solo izvedbe uz glas i klavir.KORČULA – Jučer navečer, u intimnoj atmosferi Kneževog prolaza u Starom gradu Korčula nastupio je Robert James Hudulin, obrazovani i svestrani hrvatski glazbenik koji živi i radi na potezu Sisak – Korčula, a svoje glazbene tragove također je ostavio i u Rijeci. Naime, ovaj perspektivni glazbenik umjetničkog imena Hoodooleen bio je frontman benda Rolin Humes, koji je nastao u riječkom jazz klubu Tunel, a ovaj izvrsni kolektiv pop, rock i blues utjecaja može se pohvaliti pobjedom na Croatian Blues Challengeu i sudjelovanjem na International Blues Challengeu u Memphisu.


smart


Pred korčulanskom publikom Hoodooleen je izveo repertoar pjesmama iz svoje solo karijere, ali i onih iz faze Rolin Humesa, a skrovita lokacija Kneževa prolaza i igra reflektora nježnih plavih i ljubičastih nijansi dodatno je pridonijela tajnovitosti atmosfere solo izvedbe uz glas i klavir. Uski krug poznavatelja Hoodooleenove glazbe smjestio se na skromnom broju stolica, obližnjim zidićima i kamenim stubama te su nastup ispratili uz oduševljeni pljesak.


Svojim neprikosnoveno autentičnim izvedbama, često uspoređivanima s velikanima poput Leonarda Cohena ili Nicka Cavea, i dakako, uz notu nostalgije, ali i dubokih i snažnih emocija Hoodooleen nastavlja dokazivati da glazbeno zadovoljava ne samo domaće, nego i svjetske standarde.