Obrada zagorske pjesme »Na te mislim«

Hojsak & Novosel na novom singlu ostvarili suradnju s riječkim kantautorom Nenom Belanom

Ivana Kocijan

Foto: MATEO LEVAK

Foto: MATEO LEVAK

Sve videospotove za album »Traditional Songbook«, u režiji Josipa Grizbahera, snimili su u kultnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavodaHojsak & Novosel, proslavljeni duo koji je glazbeno ukrstio kontrabas i tamburicu, na novom singlu ostvario je suradnju s riječkim kantautorom Nenom Belanom. »Na te mislim« je tradicionalna pjesma Hrvatskog zagorja kojoj su Hojsak & Novosel udahnuli novi život. Ovu sjetnu pjesmu Neno Belan obojio je svojim prepoznatljivim vokalom.


Riječ je o trećem singlu s nadolazećeg albuma »Traditional Songbook«. Podsjetimo, prvi singl »Ribara starog kći« koji su snimili u suradnji s Perom Galićem predstavili su u lipnju, nakon čega su donijeli novu dozu energičnog ethno jazza, njihovu verziju pjesme »Grličica grkovala«.


– S obzirom na to da se album zove »Traditional Songbook«, htjeli smo glazbom predstaviti što više hrvatskih krajeva, rekao je Filip Novosel.
Trećim singlom na red je došlo i Hrvatsko zagorje, a pjesmu su oplemenili sjajnim gostom, Nenom Belanom.
Sve videospotove za album »Traditional Songbook«, u režiji Josipa Grizbahera, snimili su u kultnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, mjestu gdje će se 16. listopada održati koncertna promocija novog albuma. Bit će to ujedno i humanitarni koncert za obnovu dvorane.