Obrada pjesme »Ribara starog kći«

Hojsak & Novosel imaju novi singl: Najavljuju novi nosač zvuka

Ivana Kocijan

Foto: TOMISLAV ŠILOVINAC

Foto: TOMISLAV ŠILOVINAC

"Imamo sjajne goste, između ostalog i Peru Galića", kazao je Filip NovoselProslavljeni hrvatski tamburaško-kontrabaski duo Hojsak & Novosel objavio je novi singl koji najavljuje novi nosač zvuka. Novim izdanjem odlučili su se vratiti korijenima, odnosno tradicijskoj glazbi. »Još od naših početaka shvatili smo kako naša publika sjajno reagira na naše originalne skladbe inspirirane tradicijom, a ideja da napravimo cijeli album s tradicijskim pjesmama nametnula se sama po sebi. Imamo sjajne goste, između ostalog i Peru Galića, koji je otpjevao pjesmu »Ribara starog kći«, kojom i najavljujemo novi album«, izjavio je Filip Novosel.


Kako je došlo do suradnje između ove dvojice svestranih glazbenika i pjevača Opće opasnosti, otkrio je Tihomir Hojsak. »Zajedno smo gostovali u emisiji A strana, gdje smo s Perom »kliknuli« na prvu. Slatke muke bile su izabrati pjesmu za Peru jer on zvuči sjajno što god da otpjeva. »Ribara starog kći« je pjesma s teškom porukom, a Pero ju je interpretirao s puno karaktera što se sjajno uklopilo u naše zamisli kada smo pripremali ovu pjesmu«, rekao je.


Iako je glazba tradicijska i ne zna joj se autor, tekst je napisao August Šenoa. Spot za pjesmu u režiji Josipa Grizbahera snimljen je u prostorijama Hrvatskog glazbenog zavoda.