NOVA STREAMING PLATFORMA

HBO Max uskoro u Europi: Španjolska i nordijske zemlje “pokusni kunići”

Mira Jelačin Mikuličić

Foto: HBO

Foto: HBO

Sljedeće godine HBO Max će postati dostupan u središnjoj i istočnoj Europi, tako i Hrvatskoj, te Portugalu, a bit će pred- stavljen europskom tržištu na virtualnom događaju u listopaduHBO Max, streaming platforma tvrtke WarnerMedia, bit će pokrenut u Europi 26. listopada, kada će Švedska, Danska, Norveška, Finska, Španjolska i Andora postati prvih šest europskih zemalja u kojima će ovo potpuno novo streaming iskustvo postati dostupno.


Tijekom 2022. godine HBO Max će, u okviru globalnog plana širenja u fazama, postati dostupan u još 14 zemalja koje uključuju Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Bugarsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Poljsku, Rumunjsku, Moldaviju i Portugal. Lansiranje usluge na dodatnim teritorijima je također planirano za sljedeću godinu.


HBO Max će biti predstavljen europskom tržištu na virtualnom događaju u listopadu, kada će biti otkriven sam proizvod i ponuda sadržaja, kao i cijene i mnogi drugi detalji. Nova streaming platforma će prvi put u Europi na jednom mjestu ponuditi širok izbor visokokvalitetne zabave voljenih WarnerMedia brendova kao što su Warner Bros., HBO, DC i Cartoon Network, kao i nagrađivane američke i internacionalne Max Original sadržaje.


hbo_max

Christina Sulebakk i Johannes Larcher, Foto: MICHAEL LANGHOFF
– Ovo je povijesni trenutak kada HBO Max dolazi u Europu. WarnerMedia filmove i serije kao što su »Harry Potter«, »Igra prijestolja« i »Teorija velikog praska« pasionirano gledaju fanovi diljem Europe, a HBO Max je kreiran kako bi im pružio najintuitivnije i najudobnije iskustvo gledanja ovih i mnogih drugih fantastičnih naslova, izjavio je Johannes Larcher, direktor HBO Max Internationala, dok je Christina Sulebakk, generalna direktorica za HBO Max EMEA dodala:
– Jedinstvena i ekskluzivna kombinacija kultnih sadržaja, među kojima su Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Original naslovi, kao i lokalna originalna produkcija i još mnogo toga, čini streaming platformu koju će fanovi u Europi obožavati. Vidimo ogroman potencijal u trenutku dok lansiramo ovu potpuno novu, moćnu streaming platformu širom regije.


HBO Max čini otkrivanje novih sadržaja jednostavnim tako što omogućava iskustvo prilagođeno svakom pojedinom korisniku i nudi najrelevantniji sadržaj, kroz kombinaciju pažljivo odabrane selekcije naslova i preporuka po mjeri. Bit će dostupan novim korisnicima, kao i postojećim HBO España, HBO Nordic, HBO GO i HBO Portugal korisnicima, bilo da su pretplaćeni direktno ili kod važećih paartnera. U svibnju ove godine HBO Max je proslavio prvu godišnjicu u SAD-u, a u lipnju je usluga lansirana na 39 tržišta širom Latinske Amerike i Kariba, čime je prvi put postala dostupna izvan područja SAD-a.