Nakon Uskrsa s obitelji – povratak na snimanje

Goran Bogdan: Naš nagrađivani glumac radi na novoj seriji

Edita Burburan

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Poznati glumac blagdane je proveo u krugu najmilijih u Širokom Brijegu, a onda se zaputio u Osijek gdje u režiji Dalibora Matanića snima novu HRT-ovu kriminalističku seriju »Šutnja«, potresnu priču o dječjoj prostituciji i bijelom robljuIzmeđu snimanja, putovanja i putovanja iz jednog djela Europe u drugi, Goran Bogdan našao je vremena za uskrsne blagdane i proveo ih s obitelji, mamom Milom, tatom Šimunom i najmlađom sestrom u svom domu u Hercegovini, točnije u Širokom Brijegu.


Otac stijena i uzor


U potpisu fotografije koju je objavio na Instagramu napisao je: »Bogdani koji se nisu razbježali«. Naime, Goran je odrastao u brojnoj obitelji u društvu trojice braće i još jedne sestre.Poznati glumac koji se prošle godine upisao u povijest kao prvi hrvatski glumac nominiran za »europskog Oscara«, prestižnu nagradu Europske filmske akademije, uvijek naglašava kako je za njega obitelj vrlo važna. Na nedavno pitanje koliko ima njegovog oca Šimuna u ulozi koju je tumačio u nagrađivanom filmu »Otac«, odgovorio je kako je njegov otac Šimun, inače profesor na Strojarskom fakultetu u Mostaru, uvijek njegova stijena i uzor.


Foto: Instagram


Međunarodni projekt
Prezaposleni glumac često balansira i između dva snimanja. Prošlu godinu završio je takoreći na autocesti između Zagreba i Beograda, a trenutačno je na snimanju u Osijeku gdje s Daliborem Matanićem snima novu HRT-ovu kriminalističku seriju »Šutnja«.Serija je ekranizacija triju romana Drage Hedla »Izborna šutnja«, »Ispovjedna tajna« i »Kijevska piletina«. Tema je socijalna, realistična i mučna: podvođenje maloljetnih djevojaka u osječkom Domu za djecu i mladež. Riječ je o hrvatsko-rusko-ukrajinskoj koprodukciji.


Njemački partneri su Warner Bros., a ukrajinskog partnera pokriva Star Media. Distributer će najvjerojatnije biti njemački Beta Film, pa bi serija trebala izaći na vidjelo pred 300 do 400 milijuna gledatelja.


Dobro društvo


Prva sezona imat će šest jednosatnih epizoda i snimat će se u Osijeku i Kijevu, a okupljena je i sjajna glumačka ekipa pa će uz Gorana Bogdana u seriji glumiti i Sandra Lončarić, Darko Milas i Leon Lučev.


Karizmatični glumac na svom je Instagramu objavio fotografije s glumicom Tihanom Lazović s kojom također dijeli scene u seriji, ali i rado dijeli šalu u privatnom životu. Dobre atmosfere na snimanjima nove serije, čini se, ne nedostaje, a to je uvijek preduvjet svake dobre priče.