Nastup u Laubi

Yammatovo: Dvije tisuće posjetitelja osjetilo vrući ritam Pretendersa

Tihana Tomičić

Autori fotografija: Vedran Metelko i Niko Goga

Autori fotografija: Vedran Metelko i Niko Goga

Chrissie Hynde i dalje u top formi, izgledom mladolika i vokalistički snažna, prepoznatljivog nastupa kao i ranije, odradila je skoro sat i pol nastupa s dvadesetak pjesama, a posljednje četiri pjesme raspametile su publiku: "Thumbelina", "The Wait", "Precious" i "Middle Of The Road", te je koncert okončan u odličnoj, energiziranoj atmosferiU zagrebačkoj Laubi održano je još jedno Yammatovo, peto po redu, kao urbani događaj sezone, a nastup The Pretendersa bio je najbolja pozivnica za dolazak na ovaj predblaganski event.


Po mnogima, nastup Pretendersa predstavlja dosad najbolji koncert u organizaciji Yammat radija, tim više što je uz Chrissie Hynde nastupio i bubnjar iz originalnog postava, Martin Chambers, koji je uz frontmenicu grupe i jedan od najprepoznatljivijih ženskih glasova rock scene ikada, bio doslovce zvijezda večeri, a krešendo je bio bacanje njegovih bubnjarskih palica u ruke brojne okupljene publike.


Pretenders u Laubi / Foto Vedran Metelko i Niko Goga


Pretenders u Laubi / Foto Vedran Metelko i Niko Goga

Procjena je da se okupilo oko dvije tisuće posjetitelja koji su osjetili još uvijek vruć ritam Pretendersa, koje “godina proizvodnje”, a djeluju od 1978. godine, nije nimalo okrznula, a kamoli zaustavila tempo koji je tijekom cijelog koncerta bio konstatan i snažan.


Chrissie Hynde i dalje u top formi, izgledom mladolika i vokalistički snažna, prepoznatljivog nastupa kao i ranije, odradila je skoro sat i pol nastupa s dvadesetak pjesama, a posljednje četiri pjesme raspametile su publiku: “Thumbelina”, “The Wait”, “Precious” i “Middle Of The Road”, te je koncert okončan u odličnoj, energiziranoj atmosferi.


Yammatovo: Publika na koncertu Pretendersa / Foto Vedran Metelko i Niko Goga


Yammatovo: Publika na koncertu Pretendersa / Foto Vedran Metelko i Niko GogaZanimljivo je da da Pretendersi trenutno nisu na turneji, te je njihov nastup u Zagrebu doslovno posvećen samo Yammatu, na čijem se eventima svake godine okuplja sve veći broj ljudi, među kojima i brojni hrvatski uglednici, pa tako i političari, te su viđeni Boris Jokić, Siniša Hajdaš-Donačić i mnogi drugi s lijevog političkog spektra.


Sve naravno uvijek završi DJ-iranjem SMS Deutcha, alias Emila Tedeschija, koji se nimalo nije zamarao temama u kojima ga spominju mediji ovih dana, već je odradio odličnu DJ šihtu uz klasike 80-ih u novom elektroničkom ruhu.


Yammatovo: Pretenders u Laubi / Foto Vedran Metelko i Niko Goga


Yammatovo: Pretenders u Laubi / Foto Vedran Metelko i Niko Goga