U 79. godini

Umrla Christine McVie iz Fleetwood Maca, napisala je neke od njihovih najvećih hitova

Portal Novi list, Hina

Foto Raph_PH, Wiki Commons

Foto Raph_PH, Wiki Commons

Umrla je nakon kratke bolesti u 79. godini životaZvijezda rock skupine Fleetwood Mac Christine McVie umrla je nakon kratke bolesti u 79. godini života, potvrdila je u srijedu njezina obitelj.


Britansko-američki rock sastav, osnovan u Londonu 1967., prodao je više od 100 milijuna ploča diljem svijeta, što ga čini jednom od najuspješnijih grupa ikada.


Njihove najpoznatije pjesme su Dreams, Go Your Own Way i Everywhere.

U izjavi njezine obitelji stoji: “Teška srca vas obavještavamo o Christininoj smrti. Jutros, u srijedu 30. studenog 2022., nakon kratke bolesti preminula je mirno u bolnici.”


Christine McVie napisala je neke od najvećih hitova benda, poput Don‘t Stop, Everywhere i Little Lies.


Bendu pridružila 1971. godine pa ga napustila nakon 28 godina da bi se u Fleetwood Mac opet vratila 2014. godine.


Članovi benda Christinu su opisali kao “jedinstvenu, posebnu i talentiranu van svih granica”.“Bila je najbolja glazbenica koju smo mogli imati u svom bendu i najbolja prijateljica koju smo mogli imati u životu. Bili smo tako sretni što je s nama.


Jako smo je cijenili i zahvalni smo joj na nevjerojatnim uspomenama. Jako će nam nedostajati”, poručili su.


Unatoč svojoj burnoj povijesti, Fleetwood Mac postao je jedan od najpoznatijih rock bendova 1970-ih i 80-ih, koji su činili Mick Fleetwood, Christine i John McVie, kao i Lindsey Buckingham i Stevie Nicks.


Njihov možda najpoznatiji album Rumours, objavljen 1977., postao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena i uključivao je hitove kao što su Second Hand News i You Make Loving Fun.


Uz nekoliko platinastih pjesama, ploča je prodana u više od 40 milijuna primjeraka diljem svijeta.