Hitovi

Sutra navečer na Drugom programu HRT-a doznat ćemo imena dobitnika nagrade Cesarica za prošlu godinu

Ivana Kocijan

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Oštra konkurencija za hit 2020. godineImena dobitnika nagrada Cesarica 2020. doznat ćemo u petak od 20.05 na Drugom programu Hrvatske televizije.


Protekla godina bila je velik izazov za hrvatske glazbenike, ali unatoč teškoj godini stvarali su i snimali pjesme koje su nas iz mjeseca u mjesec osvajale i koje je publika prepoznala kao svoje.


Riječ je o dvanaest pjesama, dvanaest mjesečnih hitova koji su sada, na samom početku 2021. godine, ušli u konkurenciju za Hit godine.
Konkurencija je i više nego jaka: Damir Kedžo, Antonija Šola i Mario Roth, Vinko Ćemeraš, Pravila igre, Marko Perković Thompson, Massimo, Zsa Zsa i Hiljson Mandela, Franka, Petar Grašo, Vanna i grupa Silente. Upravo njihovih dvanaest pjesama u borbi je za prestižnu nagradu – Cesaricu za hit godine.


Za nagradu se bore hitovi: “Poljubi me sad”, “Cijena prave ljubavi”, “Pelin i med”, “Divlji vjetre”, “Usne od šećera”, “Ne boj se”, “Mali krug velikih ljudi”, “Ova ljubav”, “Prvi osjećaj”, “Neće nas zauvik bit”, “Puna memorija” i “Mene moje uši lažu”.


– U neobičnoj, izazovnoj i teškoj godini za nas, Cesarica je i dalje neumorno promovirala domaću glazbu, pružajući joj zasluženu pažnju. Sada smo došli do velikog finala i danas će na Drugom programu Hrvatske televizije te u programu Hrvatskog radija bit dodijeljena Cesarica – nagrada publike za hit godine.


Osim statue koja će pripasti najboljoj pjesmi 2020. godine, kroz emisiju će se biti dodijeljene i brojne druge prestižne nagrade poput primjerice Cesarice za radijski hit, Cesarice za zabavni hit, nagrade za Hit autora itd., navode organizatori dodajući kako ćemo se kroz emisiju prisjetiti i svih dvanaest dobitnika Hita mjeseca, vidjeti sva poznata lica hrvatske glazbe i uživati u najboljim pjesmama 2020. godine.


Voditeljica ovogodišnje dodjele Cesarice je Iva Šulentić, a tijekom emisije očekuju nas i brojni prezenteri, poznata glazbena imena. Scenaristi dodjele su Joško Lokas i Mislav Donaj, scenografiju potpisuje Miroslav Hrg, a redatelj emisije je Tihomir Žarn.


Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već četvrtu godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.


Sve ostale informacije i novosti o Cesarici moguće je pratiti na službenoj stranici cesarica.org te na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.