Napokon

VIDEO Stigla “Mama ŠČ!”. Ovdje možete pogledati dugoočekivani videospot za hit grupe Let 3

Ivana Kocijan

Foto FRANKO KELAM

Foto FRANKO KELAM

Spot je imao svjetsku premijeru u središnjem Dnevniku HTV-a, nakon čega je emitiran i na službenom YouTube kanalu Dallas Recordsa. Režiju videa potpisuje Radislav Jovanov Gonzo 


RIJEKA – Željno išekivani spot za pjesmu »Mama ŠČ!«, kojom će nas grupa Let 3 u svibnju predstavljati na Eurosongu u Liverpoolu, danas je imao svjetsku premijeru u središnjem Dnevniku HTV-a, nakon čega je emitiran i na službenom YouTube kanalu izdavača Dallas Recordsa.


Let 3 je danas bio na HRT-u kako bi najavio spot za pjesmu »Mama ŠČ!« te su tom prigodom rekli da će u Liverpoolu nastupiti u istim kostimima jer su im jako lijepi i postali su prepoznatljivi. Nakon pobjede na Dori najavili su da će u Liverpool ići na električnom traktoru, što publika s veseljem iščekuje. Rekli su i da će pjevati na hrvatskom jer na engleskom nema smisla.

-Spremni smo za Eurosong. ŠČ! Širimo pozitivnu energiju – taj čarobni ŠČ koji štiti. On napravi atmosferu potpune zaštite: »I will protect you with power of love.« I štiti od psihopatije i sociopatije – rekao je Mrle u HTV-ovom Dnevniku.


Eurosong će se održati u Liverpoolu od 9. do 13. svibnja. Prvo polufinale na rasporedu je u utorak, 9. svibnja, u 20 sati. Let 3 nastupit će u prvom dijelu emisije. Drugo polufinale na rasporedu je u četvrtak, 11. svibnja, a finale 13. svibnja.


Loreen pobjednica švedskog izbora Melodifestivalen 2023.

 


HRT je proteklog vikenda sudjelovao u švedskom izboru za pjesmu Eurovizije, popularnom Melodifestivalenu 2023. Švedska nacionalna selekcija u produkciji SVT-a (Sveriges Television AB) prenosila je finale iz Friends Arene u Stockholmu. Ove godine pozvali su 8 zemalja sudionica ESC-a da budu dio njihova tima glasovanja, među njima i HRT. Osim hrvatskog, o švedskom predstavniku na Eurosongu u Liverpoolu odlučivali su i glasovi žirija iz Australije, Belgije, Latvije, Malte, Španjolske, Njemačke i Austrije. Od osam zemalja Hrvatska je bila jedina zemlja čiji žiri pobjednici nije dao 12 bodova. Naime, naš je žiri 12 bodova dao 17-godišnjem Theozu koji je izveo pjesmu »Mer av dig«, dok je Loreen dao 8 bodova. Članovi HRT-ova žirija bili su: radijske glazbene urednice Đurđica Ivanković i Ema Gross, urednik Željko Mesar, voditelj i glazbeni urednik Dinko Komadina i urednik projekta Dora 2023. i voditelj HRT-ove delegacije Eurosong 2023. Tomislav Štengl. U eter švedskog izbora javljala se voditeljica i novinarka Zlata Mück Sušec.

Stihovi pjesme »Mama ŠČ!« u spotu imaju prijevod na engleski jezik, Prlja i Mrle u videu lete na raketama, a Prlja se vozi i na traktoru, dok spot završava porukom – Voyna Njet.


Spot za »Mamu ŠČ!« sniman je u Zagrebu, a osim članova grupe Let 3 u njemu se pojavljuje Jovanka Broz Titutka (House of Flamingo) i njene plesačice Nina Štura i Mateja Miković. Režiju spota potpisuje stalni suradnik riječke grupe Radislav Jovanov Gonzo, za montažu je zaslužan Marko Šuvak Martinović, vizualne efekte Tomislav Krajcer, a za koreografiju Martina Hrlić Rogić, a za styling i dizajn kostima zadužene su bile Lana Letović Perčin i Manuela Paladin Šabanović. U spotu se pojavljuje i traktor Husqvarne Hrvatska.