Dva nova singla

Stevie Wonder novim pjesmama poziva na ljubav i jedinstvo

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Prihodi su namijenjeni neprofitnoj udruzi Feeding America.Stevie Wonder objavio je u utorak dva nova singla kojima poziva na jedinstvo u vrijeme sustavnog rasizma i pandemije koronavirusa te je najavio da su svi prihodi namijenjeni neprofitnoj udruzi Feeding America.


»Where Is Our Love Song« i »Can’t Put It In the Hands of Fate« pjesme su koje je 70-godišnji glazbenik počeo pisati prije dosta godina na temu romantičnog odnosa. No burni događaji lani nagnali su ga da ih preinači i prilagodi sadašnjem trenutku.


– Ako mogu išta učiniti da darom pjesme pomognem nahraniti ljude, dati im ljubav… To je za mene radost, rekao je na konferenciji za novinare o pjesmi »Where Is Our Love Song« (Gdje je naša ljubavna pjesma).
Wonder je karijeru počeo kao jedanaestogodišnjak, a svoj hit iz 1980. »Happy Birthday« iskoristio je za kampanju da se rođendan ubijenog borca za crnačka prava Martina Luthera Kinga Jr. proglasi američkim nacionalnim praznikom.


Autor koji se 25 puta okitio nagradom Grammy ispričao je da su ga za pjesmu »Can’t Put It In the Hands of Fate« (Ne možeš se prepustiti sudbini) nadahnuli ulični prosvjedi protiv društvene nepravde, zatim istraživanja za cjepivo protiv covida i pravo glasa.